Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 8. 11. 2013 do 7:00 ure dne 11. 11. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 11. 2013:

Ob 16:45 uri je občan prinesel na PP dve novi majici, ki jih je našel na parkirnem prostoru pred vrtcem Ormož. Lastnik se lahko oglasi pri dežurnem PP Ormož.

Ob 17:20 uri smo imeli v Ormožu v postopku dve osebi (tujki), kateri sta kršili ZPrCP. Izrečena jima je bila globa ker pa globe nista plačali so jima bili začasno odvzeti dokumenti.

Ob 22:00 smo vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

Ob 23:59 smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 9. 11. 2013:

Ob 9:21 smo bili obveščeni o tatvini v trgovini v Ormožu. Ženska iz Ormoža je v trgovini vzela salamo ter jo poskušala odnesti iz trgovine, ne da bi plačala, pri tem pa jo je opazil varnostnik.

Ob 10:11 smo bili obveščeni, da je bila na Humu pri Ormožu najdena neeksplodirana granata iz 2 svetovne vojne. Kraj smo zavarovali do prihoda strokovnjakov Regijskega centra za obveščanje, kateri so granato odpeljali.

Ob 14:00 smo obravnavali prometno nesrečo v Dobravi. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v betonski propust. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola ter povzročil prometno nesrečo mu bo izdan plačilni nalog.


NEDELJA 10. 11. 2013:

Ob 9:44 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja.

Ob 12:06 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek povoženje divjadi, na ormoški obvoznici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 14:08 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek povoženje živali, na glavni cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v neznano žival ter si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 11. 11. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, ter ob tem v cestnem prometu opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir