Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne
27. 6. 2014 do 7:00 ure dne 30. 6. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 27. 6. 2014
Ob 09:10 uri smo v naselju Pavlovski Vrh opravili ogled kraja prometne nesreče z materialno škodo. Po opravljenem ogledu je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Ob 11:25 uri smo v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in sicer je voznica osebnega avtomobila zaradi premika z vozilom trčila v drugo vozilo. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:50 uri smo v Šalovcih opravili intervencijo, kjer naj bi občana pri nočnem počitku motil hrup in bližnjega lokala. Ugotovljeno je bilo, da je lokal obratoval v obratovalnem času in same kršitve ni bilo. Zadeva je zaključena z UZ-jem.

SOBOTA 28. 6. 2014
Ob 8:13 smo dvema tujkama zaradi neplačila globe začasno odvzeli osebne dokumente.

Ob 9:55 smo v Mihovcih pri Veliki Nedelji odvzeli traktor vozniku, kateri je vozil vozilo v času, ko je imel veljaven Ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja smo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 15:25 smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega vozila.

Ob 23:53 uri smo v Lahoncih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeleženki je bilo izdano potrdilo o odstopu od ogleda.

Ob 5:25 uri smo izven naselja Savci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeleženki je bilo izdano potrdilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 29. 6. 2014
Ob 14:52 uri smo prejeli prijavo o sumu goljufije v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da po zbranih obvestilih, ni znakov kaznivega dejanja ali prekrška, zaradi česar smo dogodek zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:35 smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na regionalni cesti v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje padel po vozišču in pri tem zadobil lahko telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v splošno bolnišnico Ptuj.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 30. 6. 2014:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa in izvajali meritve hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir