Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 22. 12. 2017, do 7. ure dne 27. 12. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 12. 2017
Ob 7.09 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v naselju Kajžar. Voznik osebnega avtomobila je trčil v ograjo in s kraja odpeljal. Voznik smo izsledili v dopoldanskem času z zbiranjem obvestil in bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Ob 14.55 smo v Loperšicah izsledili 7 ilegalni pribežnikov, drž. Pakistana in 1 državljana Nigerije, kateri so predhodno ilegalno vstopili v našo državo izven naselja Središča ob Dravi. Pribežniki so bili procesuirani in nato vrnjeni v R. Hrvaško

Ob 17.29 smo obravnavali dogodek na relaciji Pavlovci – Kajžar. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

SOBOTA 23. 12. 2017
Tega dne nismo obravnavali varnostno zanimivih dogodkov.

NEDELJA 24. 12. 2017
Ob 9:55 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja, ki se je zgodila na območju Velike Nedelje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika enega od udeležencev v nesreči, ki je tudi odpeljal s kraja. Kršitelju je bil za povzročitev prometne nesreče in pobeg iz kraja izdan plačilni nalog.

Ob 15:07 smo bili obveščeni o onesnaženju ceste z gnojnico na območju Sv. Tomaža. Patrulja je opravila kraj, kjer bi naj prišlo do onesnaženja, vendar je bila cesta čista. Zadevo smo zaključili s točko v poročilu.

Ob 20.52 smo v Pavlovcih vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PONEDELJEK 25. 12. 2017
Ob 9.45 sta bila v Žerovincih izsledena in prijeta dva drž. Pakistana, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Postopek s tujcema je prevzela Policijska postaja Ljutomer.

17.21 sta bila na vlaku, kateri je vozil iz smeri Središča ob Dravi proti Ormožu izsledena dva državljana Irana, katera sta ilegalno prestopila državno mejo.

Ob 3:50 smo v naselju Savci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

TOREK 26. 12. 2017
Ob 10:15 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, v naselju Vinski vrh. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Srna je s kraja pobegnila.

Ob 17:50 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, na LC v naselju Rucmanci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Srna je s kraja pobegnila.

Ob 18:12 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije – dogodek, na začetku ormoške obvoznice iz smeri Ptuja. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo. Za srno je poskrbel lovec LD Ormož.

Napoved aktivnosti za sredo dne 27. 12. 2017:
– Ob rednem delu bomo izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

Preventivni nasvet:
Vsem občanom svetujemo, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

“Prilika dela tatu” in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na “skritih mestih”, kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.,

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir