Tudi letos smo v Ormožu proslavo ob Državnem prazniku združili s slavnostno sejo, ko občina zaslužnim podeljuje občinska priznanja za iztekajoče leto. Župan Alojz Sok in podžupan Mirko Novak sta tao podelila 5 priznanj: dve bronasti, dve srebrni in zlato plaketo Občine Ormož za leto 2017.

– Zlato plaketo Občine Ormož za leto 2017 je prejel Marko Sluga, ki je že leta 2011 Pokrajinskemu muzeju Ptuj-Ormož v trajno last podaril bogato zbirko bidermajerskega pohištva iz 19.stoletja in umetniških del, letos pa je muzeju podaril še večje število drobnejših predmetov dragocenega pohištva in drugih muzealij iz obdobja baroka. Vsi njegovi podarjeni predmeti so na ogled postavljeni v Ormoškem gradu in predstavljajo posebno zanimivost vredno ogleda.

– Srebrno plaketo Občine Ormož za leto 2017 je prejel Franc Mlakar, iz Pavlovskega vrha, od leta 1975 aktiven v vseh društvih KS Ivanjkovci. Bil je zraven, ko se je gradilo, ko se je organiziralo in izvajalo… In še danes ostaja pomemben člen društvenega oziroma družabnega življenja v domači Krajevni skupnosti.

– Srebrno plaketo Občine Ormož za leto 2017 pa je letos prejel tudi Cerkveni pevski zbor Velika Nedelja oziroma člani, (nekateri v zboru prepevajo že šestedest let). Zbor je nepogrešljiv pri mašnih obredih, na pogrebih, svoj čas pa je zbor nastopal tudi na raznih ostalih prireditvah v domači krajevni skupnosti.

– Bronasto plaketo Občine Ormož za leto 2017 je letos prejel Jožef Plohl iz Cvetkovcev, dolgoletni predsednik in gonilna sila Društva gojiteljev malih pasemskih živali, zaslužen za vsakoletne bogate društvene razstave malih pasemskih živali v Ormožu, neutruden gojitelj in ljubitelj vseh vrst golobov ter pobudnik za vzgojo in uveljavitev Slovenske nacionalne pasme golobov »Vindol golšar.

– Bronasto plaketo Občine Ormož za leto 2017 si je s svojim dolgoletnim uspešnim delovanjem prislužilo tudi Tarok društvo »Štraus« Ormož. Društvo se ponaša s 3-kratnim državnim prvakom in 2-kratnimi ekipnimi državnimi prvaki ter z 11-kratno organizacijo državnih tekmovanj v Ormožu. Tekmovanje v občino privabi številne tekmovalce iz vse Slovenije, kar služi k prepoznavnosti naših krajev in mesta.

Dobitniki priznanj z županom Alojzom Sokom in podžupanom Mirkom Novakom


Srebrna plaketa Občine Ormož za leto 2017 predstavnici Cerkvenega pevskega zbora Velika Nedelja

Slavnostni govornik na proslavi je bil dobitnik »zlate plakete« Marko Sluga: (PRISLUHNITE govoru:)

Marko Sluga – dobitnik Zlate plakete Občine Ormož za leto 2017

V kulturnem programu pa so nastopile članice tria KATRINAS. : Sanja Mlinar Marin, ki se je predstavila kot pevka in je poskrbela za klavirsko spremljavo ter pevki Petra Grkman in Katarina Habe. Tri izvrstne pevske z bogatimi izkušnjami, ki kot TRIO KATRINAS združujejo svoje pevske moči. Njihova najbolj poznana skladba je “Letim”, s katero so zmagale na slovenski popevki, je hkrati njihov zaščitni znak, saj v sebi nosi vse tisto, v kar Katrinas verjamejo; ustvarjalnost, svobodo, lepoto, neskončnost in ljubezen. Predstavile so se z bogatim repertuarjem slovenskih pesmi prirejenih za ženski vokalni trio in tako pričarale izjemno praznično doživetje.

KATRINAS: Sanja Mlinar Marin (ob klavirju), Katarina Habe in Petra Grkman