Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 20. 8. 2013 do 7:00 ure dne 21. 8. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 20. 8. 2013:

Ob 15.20 uri je ormoške policiste občan obvestil, da ima njegov znanec v njegovem gozdu svoja drva. Ugotovljeno je bilo, da je znanec čistil svoj gozd pri čemer je nekaj hlodovine ostalo na zemljišču last naznanitelja, katerega je to motilo. Materialna škoda ni nastala, napoten na zasebno tožbo.

Ob 17.55 uri so v naselju Lačaves obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega avtomobila povozila srno.

Ob 19.15 uri so pri naselju Kog obravnavali kaznivo dejanje Nezakonitega lova. Ugotovljeno je bilo, da so lovci tega dne v sklopu pregleda lovišča v zvezi nastavljenih pasti za divjad, našli kovinsko zanko, ki je bila prekrita s svežim listjem. Predmet kaznivega dejanja je bil zasežen in bo poslan v nadaljnjo preiskavo. Z zbiranjem obvestil, s ciljem izsleditve »krivolovca« nadaljujemo.

Napoved aktivnosti za sredo dne 21. 8. 2013

Policisti bomo ves dan opravljali kontrolo prometa s poudarkom po ugotavljanju kršitev hitrost in vožnje pod vplivom alkohola.

Ker se bliža pričetek šolskega leta in z njim množica otrok na cestah, bomo kontrolo prometa opravljali tudi pred šolami in v njihovi bližini.

PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II