PETEK 7. 8. 2015

Ob 13.45 smo na policijski postaji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 15.15 smo obravnavali sprožitev alarmne naprave v finančni ustanovi v Ormožu. Ugotovljeno je bilo da je bila naprava sprožena po pomoti.

Okrog 18.00 je bil v Ormožu najden kontaktni ključ vozila znamke Mercedes, kateri je bil naslednji dan vrnjen uporabniku.

Ob 20:55 smo bili obveščeni o močni glasbi v gostinskem lokalu na območju Ivanjkovcev, katera moti prijavitelja.
Patrulja na kraju ni zaznala kršitve, prijavitelj pa ni želel nastopiti kot priča pri prekršku, zato je bila natakarica opozorjena po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 3.36 smo s strani občana iz Ormoža bili obveščeni, da ga moti glasba iz gradu Ormož pri nočnem počitku. Patrulja opravila razgovor s prijaviteljem, kjer mu je bilo pojasnjeno, da je za javno prireditev izdano dovoljenje. Zadeva je bila zaključena s točko v poročilu patrulje.

SOBOTA 8. 8. 2015

Ob 1.30 smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola. Povzročitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje »Nevarne vožnje v cestnem prometu«.

Ob 3.55 smo na Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA 9. 8. 2015

Ob 21.37 uri smo v naselju Ormož obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer je padel kolesar na kolesarski stezi. Opravljen je bil ogled ter kolesarju izdan plačilni nalog.

Ob 00.50 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PONEDELJEK 10. 8. 2015

Ob 16.48 smo bili obveščeni o tatvini odpadnega železa in bakra v Ormožu. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja. Zadeva zaključena z točko v poročilu patrulje.

Ob 18.10 smo bili obveščeni o pogrešani osebi z območja Žerovincev. Tekom noči je bila oseba izsledena.

Napoved aktivnosti za torek, dne 11. 8. 2015:

• V času med 7- 13 bomo izvajali meritve hitrosti s stacionarnim radarjem Multanova

PRIPRAVILI:
Kristijan Dogša, Dušan Leben, policista I
in Edvard Cvetko, komandir