PETEK 31. 5. 2013

Ob 07.00 uri so ormoški policisti bili obveščeni o tatvini pogonskega goriva iz delovnih strojev na gradbišču v Pavlovcih. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 11:30 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče dogodek na regionalni cesti Ormož – Ljutomer. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 12.34 uri so opravili ogled poškodovanega vozila na parkirnem prostoru pred trgovino Hofer, o ugotovitvah je bil napisan uradni zaznamek

Ob 13.20 uri so opravili ogled poškodovanega vozila na parkirnem prostoru pred trgovino Tuš, o ugotovitvah bo napisan uradni zaznamek.

Ob 23.11 so posredovali v Žerovincih, kjer je voznik osebnega avtomobila zaparkiral drugega voznika. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 1. 6. 2013

Ob 13.00 uri so opravili ogled poškodovanega vozila na parkirnem prostoru v Svetem Tomažu. O ugotovitvah bo napisan uradni zaznamek.

Ob 22.35 uri so v Savcih obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika enega izmed udeležencev. Kršitelju bo izdan bo plačilni nalog.

PONEDELJEK, 4. 6. 2013

Ob 16.00 uri so policisti v Podgorcih ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat pokazal kar 0.89 mg/liter. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na OS Ormož.

Ob 20:30 uri so na lokalni cesti Godeninci – Središče ob Dravi bili na kraju prometne nesreče I. kategorije – dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo potrdilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 4. 6. 2013:

v času od 3. 6. do vključno 9. 6. 2013 bomo z namenom zmanjšanja problematike alkohola v cestnem prometu ter s tem izboljšanja stanja prometne varnosti, izvajali evropsko usklajen nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov »ALCOHOL & DRUGS«, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

V tej zvezi bo na širšem območju PU MB potekalo več poostrenih nadzorov, ki bodo usmerjeni v ugotavljanje tovrstnih kršitev!

PRIPRAVILI:
Gregor Bezjak, policist I,
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II