PONEDELJEK 24. 6. 2019

Ob 11:03 smo bili obveščeni o delovni nesreči v Ormožu, kjer se je delavec lahko telesno poškodoval. V zvezi nesreče bo podano poročilo na pristojno tožilstvo.

Ob 14:00 uri smo bili obveščeni o dogodku v Hermancih in sicer se je v soboto pri popravilu osebnega avtomobila poškodoval občan.

Ob 14:30 uri smo bili napoteni v vas Senešči, kjer sta se med sabo sprla soseda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za stare mejne spore in zamere.

Ob 14:40 uri smo na območju Godeninec obravnavali tatvino ženskega kolesa, črne barve z nameščeno košarico.

Ob 14:48 uri smo opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila v Žerovincih in sicer je na osebni avtomobil med vožnjo padel sedež delovnega stroja in ga poškodoval. Zadevo smo zaključili z Uradnim zaznamkom.

Ob 20:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Stanovno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nastala manjša materialna škoda. Izdano je bilo potrdilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:25 in 23:50 uri smo intervenirali v naselju Pušenci zaradi motenja nočnega miru in počitka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil nočni mir in počitek kršen z glasno glasbo in razgrajanjem ter je bilo ob prvi intervencijo izrečeno opozorilo zaradi kršitev, ob ponovni intervenciji pa je bil na kraju kršiteljici izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TOREK 25. 6. 2019:

Ob 18:25 uri je voznica osebnega avtomobila na policijski postaji prijavila PN I. kategorije na lokalni cesti v naselju Žvab. Ob 3:30 uri je namreč pri križu, s prednjim delom vozila trčila v srno ter si poškodovala prednji levi žaromet. Srna je s kraja pobegnila. Patrulja je izdala Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Iz torka na sredo ponoči smo prijeli tri skupine oz. skupaj 9 tujcev, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Trenutno so v postopku.

Ob 06.00 smo vozniku tovornega vozila, državljanu Hrvaške začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Tujec je na kraju plačal denarno kazen.

SREDA 26. 6. 2019

9 tujcev, katere so policisti obravnavali tekom noči, zaradi nedovoljenega prehajanja državne meje, smo tekom dneva vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 16.35 smo prijeli 4 drž. Pakistana, kateri so na nedovoljen način vstopili na območje Republike Slovenije. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 5.15 zjutraj smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, katera sta na nedovoljen način vstopila na območje Republike Slovenije.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 27. 6. 2019:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir