PONEDELJEK  19.10. 2020

Ob 15.40 smo bili obveščeni o napisanih grafitih na stavbah. Patrulja je na kraju ugotovila, da je nn storilec z barvo napisal dva grafita na različnih stavbah. Ko bodo oškodovanci podali pisno prijavo, bomo evidentirali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

 

Ob 17.58 smo bili s strani prijavitelja obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, saj ga bi naj sosed napadal. Patrulja je na kraju ugotovila, da je bil prijavitelj pod vplivom alkohola in je v razgovoru menjaval izjave. Zato so policisti prijavitelju zaradi lažne naznanitve kršitve izdali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

 

Ob 19:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Lahonci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

 

SREDA  21. 10 2020:

Ob 7:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v lisico in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

 

Ob 10:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Vuzmetinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala izven vozišča, pri tem je nastala manjša materialna škoda. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

 

Ob 15:50 uri smo v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi zlorabe bančne kartice in posledično tatvine denarja. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 

Ob 18.58 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Lačavesi. Izdali smo Obvestilo o odstopu od ogleda.

 

Ob 5.43 smo na relaciji Lešnica – Ormož obravnavali povoženje divjadi. Izdali smo Obvestilo o odstopu od ogleda.

 

ČETRTEK  22. 10. 2020

Ob 10:35 uri smo v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma goljufije pri dobavi in plačilu drv za ogrevanja, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

 

Ob 15:30 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Mali Brebrovnik pes ugriznil otroka, na kraju je bilo ugotovljeno, da je manjši pes otroka ugriznil v zapestje leve roke. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

 

Ob 16:10 uri smo intervenirali v naselju blizu Ormoža, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do pretepa med bratoma, pri čemer je eden drugega udaril s krožnikom, po zbranih obvestilih bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep.

 

Ob 21:00 uri smo v Žerovincih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,47 mg/l alkohola v organizmu, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za petek 23. 10. 2020 in vikend:

  • v kolikor bi bralci opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v    cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

 

Pripravili policisti pp  oRMOŽ