SOBOTA 5. 6. 2021

Ob 9.20 smo bili obveščeni o naknadni prijavi prometne nesreče II. kategorije, z dne 4. 6. 2021 ob 16.05, na lokalni cesti v naselju Libanja. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Ena oseba je bila lahko telesno poškodovana. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek po ZPrCP.

Ob 15.15 smo v Cvetkovcih prijeli dva državljana R Hrvaške, katera sta pred tem nedovoljeno vstopila v R Slovenijo. Izdaj jima je bil plačilni nalog.

NEDELJA 6. 6. 2021

Ob 16.55 je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci, ustavila in kontrolirala voznika OA, kateri je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti s EA, je pokazal 0,50 mg alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Začasno mu je bilo odvzeto VD, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen PN po ZPrCP.

PONEDELJEK 7. 6. 2021

Ob 9.50 smo obravnavali kaznivo dejanje » poškodovanje tuje stvari ». Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadbo na pristojno ODT.

Ob 20.53 smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti za neznanim povzročiteljem še poizvedujejo.

Napoved aktivnosti za torek dne 8. 6. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ