Začeli bomo s povzetkom s 15.seje, ki je potekala v ponedeljek. Svetniki so na dnevnem redu imeli 14 točk. Med drugim so se seznanali s poročilom socialne inšpekcije v Centru starejših občanov v Ormožu; prisluhnili končnemu poročilu Nadzornega odbora, ki je opravil nadzor nad porabo sredstev za komunalne odpadke; ter obravnavali predlog za razpis naknadnega referenduma o ustanovitvi Javnega podjetja Hardeška šuma d.o.o. Potem se odpravljamo v krajevno skupnost Velika Nedelja, natančneje v Vičancih so predkratkim dobili novo cesto. In tako kot povsod naokrog, kjer so se do sedaj vozili in hodili po blatnih makadamih, so tudi v Vičancih nove pridobitve zelo veseli.
Potem pa še na Gomilo, namreč: Krajevna skupnost Kog, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož, Prostovoljno gasilsko društvo Hermanci in Gasilska zveza Ormož so v spomin na dogodke v času vojne za Slovenijo leta 1991 na Gomili pri Kogu tudi letos pripravili srečanje vseh udeležencev. Častni gost na dogodku in slvnostni govornik je bil predsednik države dr. Danilo Turk

V Kmetijski zadrugi Ormož je v letu 2011 36 zaposlenih ustvarilo skupaj za blizu 11 milijonov EUR prihodkov, kar je za 14 % več kot preteklo leto; na kar so v Zadrugi zelo ponosni. Delovanje zadruge je v letu 2011 potekalo v smeri povečevanja prihodkov od prodaje – na eni strani, ter zniževanja stroškov – na drugi strani. Takšne pa je usmeritev z Zadruge tudi v tekočem letu.
V ponedeljek je v galeriji ormoškega župan pripravil sprejem za letošnje maturante Ormoške gimnazije. Na sprejemu so maturantom podelili tudi spričevala, boste lahko videli v naslednjem prispevku; potem pa še, da
v Glasbeni šoli Ormož ta teden poteka POLETNA ŠOLA za moderno, baročno in kljunasto flavto, ter čembalo in za baročne plese. Šolo vodita vrhunska umetnika Lisete da Silva in dr. Ricardo Barros.
V nadaljevanju bo še nekaj iz sveta športa: Med drugim se bomo pogovarjali z mlado ormoško strelko PETRO VERNIK, ki se vrnila z evropskega prvenstva v Italiji.

Vabljeni k ogledu oddaje:
petek ob 16.00
sobota, bedelja ob 18.00 uri

TELE M, nedelja ob 14.00 uri