Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 20. 7. 2012 do 7:00 ure dne 23. 7. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 7. 2012

Ob 13.48 uri so v naselju Svetinje obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika. Opravljen ogled in zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 15.41 uri so v naselju Rakovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 23.06 uri so v naselju Cvetkovci opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 00.28 uri so v naselju Lačaves opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 03.42 uri so bili obveščeni, da bi naj ena oseba bila pretepena na prireditvenem prostoru v Savcih. Patrulja na kraju ugotovila, da je vinjen naznanitelj prijavil kršitev, katere pa ni bilo, saj ga niso hoteli postreči z pijačo. Zaradi lažne naznanitve prekrška, je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

SOBOTA 21. 7. 2012

Ob 20.03 so policisti bili obveščeni, da v Zdravstvenem domu Ormož išče zdravniško pomoč moški, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je tega dne kot voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo in se pri tem lažje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 01.25 uri so imeli postopek z voznikom, za katerega je obstajal sum, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen je bil strokovni pregled, po analizi pa sledi ustrezen ukrep.

Ob 03.15 uri so ukrepali v Vičancih, kjer so z glasno glasbo motili počitek ostalih oseb. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 05.35 so na območju Svetega Tomaža na lokalni cesti obravnavali povoženje divjadi.

NEDELJA 22. 7. 2012

Ob 19.40 uri so v naselju Obrež opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 22.30 uri so ukrepali v Ivanjkovcih, kjer so z glasno glasbo motili počitek ostalih oseb. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 01.00 uri so imeli postopek z voznikom, za katerega je obstajal sum, da vozi vozilo pod vplivom alkohola. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki je pokazal nad dovoljeno mejo 0,63 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja za čas enega meseca. Odrejeno je bilo pridržanje do 12 ur.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 23. 7. 2012:

Kontrola prometa ob rednem delu.

Pripravila:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II