Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 23. 7. 2012 do 7:00 ure 24. 7. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PONEDELJEK 23. 7. 2012:

Tekom dopoldneva so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osebi z območja UE Ormož, pri kateri smo našli vojaško puško z dušilcem zvoka in manjšo količino pripadajočih nabojev ter doma izdelano malokalibrsko pištolo z 49 pripadajočimi naboji. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo ( glej naslovno fotografijo).

Ob 11.10 uri so bili od občana iz Obreža obveščeni o tatvini izrabljenih akumulatorjev in kovaškega nakovala. Sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine. Po zbranih obvestilih bomo podali KO na ODT Ptuj.

Ob 12.30 uri so v Veliki Nedelji imeli v postopku dve mlajši osebi, ki so jima zasegli rastlinske delce in neznano tekočino, saj obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženi snovi bosta poslani v analizo, zatem pa sledi ustrezen ukrep.

Ob 14.20 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu.

Ob 15.30 uri so bili obveščeni o požaru v kraju Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gorelo gospodarsko poslopje. Požar so pogasili gasilci, kljub temu pa je nastala večja premoženjska škoda, saj so bili v gospodarskem poslopju traktorski priključki in kombajn, kateri so zgoreli. Do požara je prišlo zaradi kurjenja s strani domačih, ki so v neposredni bližini gospodarskega objekta kurili vejevje in ostanke vnetljivega materiala, veter pa je goreče delce s pogorišča odpihal na slamo.
Pri gašenju sta lastnik in sin zadobila lahke telesne poškodbe in sta sama iskala zdravniško pomoč.

Ob 23.24 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Savcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica lažno naznanila kršitev javnega reda in miru, zaradi česar ji je bil izdan plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za torek dne 24. 7. 2012

Med 07.00 in 14. 00 uro bomo izvajali poostren nadzor prometa.

Pripravila:
Mitja Novak, policist I
in
Edvard Cvetko, komadir, višji policijski inšpektor II