Župan Danijel Vrbnjak in minister za notranje zadeve Aleš Hojs sta danes v Beli dvorani grajske pristave podpisala »Pismo o nameri za brezplačen prenos stavbe »stare policije« v Vrazovi ulici 2″ na Občino Ormož. »Gre za pomemben dogodek, saj je zgradba samevala kar 14 let. Vse od 20. aprila 2007, ko so se policisti preselili v novo zgradbo na Dobravski cesti,« je uvodoma dejal župan DANIJEL VRBNJAK, ki se je ministru ALEŠU HOJSU in njegovim sodelavcem zahvalil za takojšnjo angažiranost.
Minister ALEŠ HOJS pričakuje, da bo sklep vlade izdan v januarju 2022, občina ORMOŽ pa, ki v tem času že pripravlja proračun za leto 2022, tudi načrtuje sredstva za rekonstrukcijo zgradbe, kjer bo po novem 6 do 7 stanovanj za mlade družine. Eno stanovanje od teh bo na razpolago Ministrstvu za notranje zadeve oziroma policiji. Občina si za rekonstrukcijo stavbe obeta tudi sredstva iz razpisov Stanovanjskega sklada RS.

V Vrazovo 2 iz Ptujske 3

Starejši Ormožani se verjetno spominjajo, da je POLICIJSKA POSTAJA ORMOŽ dolga leta, (vse do selitve v Vrazovo ulico 2, leta 1990), domovala v zgradbi na Ptujski cesti 3, ki je nekoč bila last ormoškega politika Ferdinanda Kade (rojen v Ormožu 1830/31, umrl v Ormožu 1905). Od leta 1875 je bil član ormoškega občinskega odbora, dolgo časa pa tudi ormoški župan. Bil je med ustanovitelji ormoške občinske hranilnice (1879) in njen dolgoletni načelnik. Imenovan je bil tudi za ormoškega častnega meščana.
Ker ni imel družine, je svoje veliko premoženje zapustil občini. Med premoženjem je bila tudi zgradba na Ptujski cesti 3, kjer pa danes domujejo politične stranke, je ob robu današnjega podpisa pisma o nameri spomnil Branko Šumenjak, občinski in državni svetnik.