TOREK: 24. 12. 2013

Ob 9.00 smo v Ormožu na parkirnem prostoru obravnavali prometno nesrečo. Neznan voznik neznanega vozila je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal.

Ob 10.22 smo bili obveščeni, da v Ormožu pes, kateri se prosto giblje laja in vznemirja ljudi. Ugotovljen je bil lastnik psa, kateremu bo izdan plačilni nalog.

Ob 14.15 smo v kraju Strmec obravnavali dogodek na cesti. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 15.30 smo v Središču ob Dravi obravnavali dogodek. Neznanec je v potok Trnava izlil gnojnico. Na srečo ni prišlo do pogina rib, zadevo pa še preiskujemo.

Ob 16.00 smo bili obveščeni, da v Ormožu spet prosto hodi neznan pes. Na kraj je bil poklical veterinar, kateri je ugotovil, da je pes čipiran, vendar v Republiki Hrvaški. Psa je veterinar prevzel in bo preko »sosedov« poskušal ugotoviti lastnika.

Ob 16.26 smo v Vuzmetincih obravnavali dogodek na cesti. Voznik osebnega avtomobila je trčil v divjad in si poškodoval vozilo.

Ob 17.55 smo na relaciji Stanovno – Žvab obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek. Izdan mu je bil plačilni nalog.

SREDA: 25. 12. 2013

Ob 18.29 smo posredovali v Skolibrovi ul. Ormož, kjer bi naj šlo za nedovoljeno uporabo pirotehnike. Za kršiteljem še poizvedujemo.

Ob 18.45 smo bili obveščeni o sumljivi smrti starejše ženske v kraju Litmerk. Zadevo še raziskujemo.

ČETRTEK: 26. 12. 2013

Ob 09.33 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine v Sodincih, kjer je neznani storilec izvršil tatvino nakita in denarja. Za nn zbiramo obvestila in sledi kazenska ovadba.

Ob 12.30 uri smo bil obveščeni o uničenju umetniških slik na Humu. V zvezi dogodka zbiramo obvestila in sledi poročilo na državno tožilstvo.

16.25 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini v Pavlovcih. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje na PP, po zbranih obvestilih bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

16.55 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v Ormožu, kjer je mladoletna oseba doma razgrajala. Mladoletnik je bil zaradi zdravstvenih težav odpeljan v bolnico. Zaradi kršitve bomo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.

Ob 22.54 uri smo bili obveščeni o kršitvi nočnega počitka na območju Krčevine. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve.

Napoved aktivnosti za naslednji vikend:

Preko vikenda bomo opravljali redne naloge s področja javne varnosti.
Vse poslušalce opozarjamo, na previdnost pri uporabi pirotehničnih izdelkov v prazničnih dneh.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir