Minuli petek se je ormoški občinski svet sestal na 27.redni seji. Svetniki so na Dnevnem redu imeli 13 točk, zataknilo pa se je že pri potrditvi Zapisnika z 26.seje, boste videli v prve prispevku.
Župan občine Ormož, Alojz Sok je v torek za vse gospodarstvenike, direktorje javnih zavodov ter ostale, ki skozi leto kakor koli sodelujejo z občino, pripravil prednovoletno srečanje. Povabljeni se srečanja radi udeležijo, saj je to priložnost za izmenjavo številnih izkušenj in mnenj:

V občini Sveti Tomaž gradijo vrtec, ki bo vseljiv prihodnje leto. Dela potekajo po načrtu, izbrali pa so tudi že izvajalca za opremo, so povedali na tiskovni konferenco.
V Zdravstvenem domu Ormož imajo tudi letos „najsrčnejšo medicinsko sestro v Sloveniji“. Letos si je titulo – med tremi v Sloveniji – prislužila diplomirana medicinska sestra Alenka Meško:

V predprazničnem času so se povsod po občini vrstili Božično-novoletni koncerti. Tradicionalno so ga pripravili v tudi v Osluševcih:
Poseben predpraznični koncert so pripravili tudi na OŠ Velika Nedelja, ki so ga enostavno naslovili „Božična pravljica“, kot običajno se je v organizacijo prireditve vključila vsa šola in vsi učitelji:

Osnovna šola „Stanka Vraza“ Ormož je v domu kulture v Ormožu v petek pripravila dobrodelno prireditev, ki so jo naslovili „ S srcem drugačen“. In tako je:
Ko človek razmišlja s srcem, misli drugače, predvsem pa se v njem prebudi želja pomagati:
Tradicionalni Božični koncert pa je tudi letos pripravil Harmonikarski orkester Glasbene šole Ormož. Koncert, ki pa je itak vedno posebno doživetje:
Od vseh koncertov, ki nam bodo odlična poptnica za v praznične dni pa še k športu: Med drugim smo bili na rometnem derbiju 1.slovenske rokometne lige, kjer so ormoški rokometaši leto 2013 zaključili z zmago nad Trimom Trebnje….
599.oddaja UTRIP ORMOŽA bo na programu KTV ORMOŽ nocoj ob 21.00 uri. Ponovitve bodo v petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri. Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in Petv ter v nedeljoob 14.30 na programu TELE M. Ogladate si jo lahko tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.

Oddajo povezuje TAMARA JURKOVIČ ( na naslovni sliki ).