Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 14. 1. 2019, do 7. ure dne 15. 1. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 14. 1. 2019

Ob 07.23 so bili na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari na Kogu. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 11.52 smo v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izrečena globa, saj je šlo za tujca, drž. Hrvaške. Prav tako je bila izrečena globa njegovi sopotnici, zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Ob 00.50 so bili policisti v Ormožu na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Patrulja je opravila ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za torek dne 15. 1. 2019

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev, zimska oprema na vozilih).
– Med 14.1.2019 in 27.1.2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Namen akcije je zmanjšati število tovrstnih prekrškov in tako izboljšati prometno varnost.
PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir