Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 1. 3. 2023, do 7.00 dne 2. 3. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 1. 3. 2023

Ob 8.19 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti v naselju Sv. Tomaž. Gre za udeležbo kolesarja ki je zadobil lahko telesno poškodbo. Kolesarju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

Ob 10.35 smo imeli v postopku državljana Romunije, katera sta predhodno na vsiljiv način beračila v enem od ormoških trgovskih centrov. Tujca sta plačala globo zaradi kršitve določb ZJRM-1.

Ob 16.40 je patrulja na lokalni cesti v naselju Mihalovci ustavila voznika osebnega avtomobila. V Postopku je bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat = 0,80 mg/l). Voznik je bil v nadaljevanju pridržan na PP Ormož, po 24. členu ZPrCP. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno okrajno sodišče v nadaljnji postopek.

Ob 17.48 so policisti imeli v postopku dva drž. Romunije, katera sta pred tem pod pretvezo, da sta gluhonema pred trgovskim centrom v Ormožu brez dovoljenja upravne enote pobirala prostovoljne prispevke. Tujca sta bila z obdolžilnim predlogom privedena v takojšnji postopek k sodniku za prekrške na Ptuju, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Napoved aktivnosti za četrtek 2. 3. 2023:
– v dnevnem času bomo na postajnem območju nudili asistenco radarju.
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ