Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 17. 1. 2024, do 7.00 dne 18. 1. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

SREDA 17. 1. 2024

 

Ob 7.40 smo na PP nadaljevali postopek s tujci drž. Irana, kateri so predhodno nedovoljeno prestopili notranjo mejo z R Hrvaško. V nadaljevanju postopka so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

 

Ob 10.53 smo bili obveščeni o tatvini nezaklenjenega zelenega moškega kolesa. Obravnavano je bilo kaznivo dejanje Tatvine.

 

Ob 18.45 so policisti kontrolirali voznika motornega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.52mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Napoved aktivnosti za četrtek 18. 1. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ