Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00, dne 23. 2. 2022, do 7.00, dne 24. 2. 2022, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 23. 2. 2022:

Ob 11.01 smo intervenirali v naselju Velika Nedelja, na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo so spora in žaljenja med sosedoma, kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.15 smo na lokalni cesti izven naselja Središče ob Dravi kontrolirali voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,66 ml/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo na Okrajno sodišče v Ormožu podali obdolžilni predlog.

Ob 19.45 so policisti imeli v postopku voznika, kateri je v cestnem prometu vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da ima na vozilu nameščeni različni reg. Tablici. Kršitelju so bile proti potrdilu odvzete registrski tablici, proti potrdilu zaseženo vozilo in na Okrajno sodišče bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 24. 2. 2022:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19