Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 29. 6. 2022, do 7.00 dne 30. 6. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 29. 6. 2022
Ob 8.21 smo obravnavali prometno nesrečo II. Kategorije na lokalni cesti izven naselja Pušenci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilne smeri/strani vožnje zapeljal v obcestni jarek ter se s vozilom prevrnil na levi bok. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnico na Ptuju, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko tesno poškodbo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 17.40 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da do kršitve ni prišlo, zato bo zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 18.23 smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Velikem Brebrovniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda zaradi nepravilne smeri/strani vožnje zapeljal izven vozišča kjer je izgubil oblast nad vozilom in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnico na Ptuju, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe, prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi kršitev pravil cestnega prometa mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 20.00 smo intervenirali v gostinskem lokalu v Ormožu kjer je gost razgrajal in zmerjal ostale goste in zaposlene. Ob prihodu patrulja na kraj se je umiril po končanem postopku pa zapustil prostore lokala. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek 30. 6. 2022:
– v kolikor opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ