SREDA 15. 1. 2020
Ob 9:00 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Maroka, kateri so bili v postopku zaradi ilegalnega prehoda državne meje v torek.

Ob 14:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v mestu Ormož. Na kraju bilo ugotovljeno, da je voznik avtobusa zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:40 uri smo bili obveščeni o napadu psa na drugega psa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznan pes pred dvema dnevoma na domačem dvorišču napadel psa ter ga tako poškodoval, da je le ta danes poginil. O zbranih obvestilih smo sestavili uradni zaznamek in obvestili Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. V tej zvezi sledi nadaljnje zbiranje obvestil in ustrezen ukrep zoper lastnika psa.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 16. 1. 2020
Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje, ter nedovoljene uporabe »mobitela«!

ČETRTEK 16.1.2020

Ob 10.50 so policisti mladoletni osebi zasegli pvc vrečko, v kateri so bili posušeni rastlinski delci zelene rjave barve. Po opravljenem preliminarnem testu sledi ustrezen ukrep. So pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja v zvezi zasega, od kršitelja sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi substancami. Po vseh zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 14.25 so policisti mlajši osebi zasegli delno pokajen ročno zvit cigaret s posušeni rastlinskimi delci in rastlinske delce. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 5:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek, na regionalni cesti izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek dne 17.1.2020 in vikend:
– V času od 13.1.2020 pa do 26.1.2020 potekajo poostrene aktivnosti v cestnem prometu nad uporabo mobilnih naprav,
– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, varnosti pešcev in hitrosti vožnje.