Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 21. 3. 2023, do 7.00 dne 22. 3. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 21. 3. 2023

Ob 10.50 smo v naselju Podgorci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,31 ml/l alkohola v izdihanem zraku, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Kršitelju je bila na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 11.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom, kjer je neznani voznik v naselju Krčevina trčil v cestno signalizacijo, katera je bila nameščena ob popolni zapori ceste. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 11.22 smo bili ponovno obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom pri popolni zapori ceste v Krčevini, kjer je neznani voznik tovornega vozila trčil v cestno signalizacijo. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17.47 je bil na Dobravski cesti zaustavljen voznik mopeda, kateri je imel 0.79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za sredo dne 22. 3. 2023:

– v kolikoropazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– vse poslušalce obveščamo, da potekajo poostrene aktivnosti v zvezi uporabe varnostnih pasov med vožnjo
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP Ormož