TOREK 11. 8. 2015:

Ob 07.30 smo v Rucmancih obravnavali povoženje srne. Prijaviteljici je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 12.07 smo v Spodnjih Ključarovcih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika os. avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.20 je bil na policijski postaji sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje »Odvzem mladoletne osebe«. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 22.08 smo bili s strani občana iz Ormoža obveščeni, da so mu na dvorišče prišli neznani tujci. Po preverjanju na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci izvajali servis na oddajniku in so jih zaklenili na dvorišče, katerega niso nato morali zapustiti. Zadeva zaključena z točko v poročilu patrulje.

Ob 00.18 smo bili obveščeni, da bi naj po dvorišču stanovanjske hiše v okolici Ormoža hodili neznanci. Patrulja na kraju ni izsledila nikogar, prav tako pa je okolica ograjena.

SREDA 12. 8. 2015

Ob 6.35 uri smo na podlagi odredbe FURS, opravili privedbo osebe iz Ormoža, v Ljubljano.

Ob 7:28 smo bili obveščeni o dogodku v cestnem prometu – trčenje v divjad na lokalni cesti v naselju Trnovci. Za srno je poskrbel lovec. Opravljen je bil ogled kraja in vozila, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 9:53 smo imeli v Obrežu v postopku tujca, kateremu smo s sklepom začasno odvzeli dokumente zaradi storjenega cestno prometnega prekrška. Po plačilu globe so mu bili dokumenti vrnjeni na policijski postaji.

Ob 11:30 smo na policijski postaji opravili začasno prijavo dveh tujcev v R Sloveniji.

Ob 12:25 so policisti v Središču ob Dravi ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Zaradi pozitivnega rezultata (0,46 mg/l alkohola), mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in vročen plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPRcP.

Ob 20.35 uri so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,43 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 00.44 uri so bili policisti napoteni v Pušence, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil lisico in si poškodoval vozilo.

Aktivnosti za četrtek, dne 13. 8. 2015:

– ob rednem delu bomo opravljali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu.

PRIPRAVILI:
Franc Lesjak, Jožef Magdi, policista I
in Edvard Cvetko, komandir