Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 12.1. 2024 do 7.00 dne 15. 1. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 12.1.2024

 

Ob 05.46 so bili  policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na relaciji Središče ob Dravi – Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in si pri tem poškodoval vozilo. Voznik ni bil telesno poškodovan. Vozniku je bila na kraju izrečena globa zaradi kršitve določil ZPrCP.

 

Ob 09.44 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da sta določila ZJRM-1 kršili dve osebi, katerima je bil izdan plačilni nalog.

 

Ob 16.19 so policisti pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0.92 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje, vozniku je bilo tudi odrejeno pridržanje v skladu z 24. členom ZPrCP, katero se je izvajalo v prostorih PP Ormož. Zoper voznika sledi odložilni predlog na pristojno sodišče.

 

SOBOTA 13.1.2024

 

Nismo beležili operativno zanimivih dogodkov.

 

NEDELJA 14.1.2024

 

Ob 4.44 smo bili obveščeni, da se na potniškem vlaku iz smeri Središča ob Dravi nahajajo tri temnopolte osebe. V postopku je patrulja ugotovila, da gre za tri državljane Afganistana, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili notranjo mejo z R Hrvaško. Tujci so v nadaljevanju zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

 

Ob 12.36 je patrulja izven naselja Središče ob Dravi prijela državljana Afganistana in Turčije,  katera sta pred tem nedovoljeno prestopila notranjo mejo z R Hrvaško. Tujca sta v nadaljevanju zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v Azilni dom.

 

Ob 18.48 so policisti pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter odvzeto vozniško dovoljenje v skladu z 113/a členom ZP-1. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 15. 1. 2024:

 

  • v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • na območju Policijske postaje Ormož bomo tega dne opravljali meritve z laserskim merilnikom hitrosti
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ