PONEDELJEK 11. 11. 2019

Ob 12.32 uri smo bili napoteni v Ormož, kjer naj bi neznanec onemogočal vstop v prostore. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato ustreznim zaključkom zadeve.

Ob 13.52 uri smo bili obveščeni, da po vasi Godeninci hodijo veliki psi in preganjajo domače živali, kopajo po vrtovih ter uničujejo vrtnine. Na podlagi izjav prič in zbiranja obvestil je bil ugotovljen lastnik psov. Sledi postopek zoper kršitelja po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 16.32 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodbe tuje stvari v naselju Gomila pri Kogu. Glede na zbrana obvestila in dokaze, sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.10 uri smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v naselju Miklavž pri Ormožu trčil v srno. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato je patrulja na kraju odstopila od ogleda

TOREK 12. 11. 2019:

Ob 10:58 uri smo s strani oškodovanke iz Svetega Tomaža sprejeli naznanitev kaznivega dejanja Ponarejanje listin po I. odstavku 251. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Po zbranih obvestilih bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo na Ptuju z podajo ovadbe oz. poročila.

Ob 17:07 uri smo v okolici Ormoža voznici osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje (rezultat 0,77 mg/l), katero pa bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu. Voznici smo prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 19:11 smo na območju Ormoža izsledili voznico osebnega avtomobila, ki je 7.11.2019 povzročila prometno nesrečo in iz kraja odpeljala. Zoper voznico sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.


Napoved aktivnosti za sredo 13. 11. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, Tomi Cvetko – višja policista I
in Edvard Cvetko, komandir