Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 6. 11. 2015, do 7. ure dne 9. 11. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 6. 11. 2015

Ob 7:22 smo v Miklavžu pri Ormožu obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 9:20 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Voznik lahkega štirikolesnika je trčil v parkiran osebni avtomobil.

V dopoldanskem času smo na podlagi odredbe sodišča na območju PP Ormož opravljali hišno preiskavo, pri kateri smo zasegli predmete kaznivega dejanja, katere smo zasegli, osumljenci pa bodo ovadeni.

Ob 11:14 smo bili iz psihiatrične bolnice Ormož obveščeni, da je proti mestu odšel moški, kateri grozi s samomorom. Policisti smo moškega izsledili, se pogovorili in je na lastno željo želel v bolnico, kjer so ga hospitalizirali.

Ob 16:40 smo iz Centra za obveščanje Ptuj (112) prejeli prijavo, da so prejeli klic, v katerem je otrok močno jokal, vendar se je zveza prekinila. Ker je sodeč po klicu obstajala verjetnost, da je nekdo v nevarnosti, smo v Sveti Tomaž napotili dve policijski patrulji, vendar na naslovu, kjer bi naj bila ta telefonska številka ni nihče potreboval pomoči. Po intenzivnem delu policistov ter pomoči delavcev Centra za obveščanje, smo uspeli ugotoviti, da gre za telefonsko številko javne telefonske govorilnice. Ob tem želimo opozoriti vse občane, da policisti vse klice vzamemo resno in storimo vse potrebno za zavarovanje ljudi in njihovega premoženja, zato so takšni klici skrajno neprimerni. Želimo, da se starši pogovorijo s svojimi otroki in jih opozorijo, da se številke 112 in 113 uporabljajo le za resne oz. interventne klice.

SOBOTA 7. 11. 2015

0b 6:41 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti Ormož – Lešnica. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za dogodek, saj je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 10:20 je na PP občan iz Mihalovec prijavil poškodbo 2 betonskih vinogradniški stebrov. Poškodbe je povzročil voznik kombajna med žetvijo koruze. Patrulja je na kraju ugotovila, da ne gre za uradno pregonljivo kaznivo dejanje, zato je bil oškodovanec napoten na zasebno tožbo.

Ob 10:50 smo bili obveščeni o opaženem beguncu v bližini ormoškega jezera. Pri izsleditvi in prijetju je patrulja ugotovila, da gre za državljana Sirije, ki je predhodno v R Avstriji zaprosil za azil, nato pa jo samovoljno zapustil. Po postopku je bil nastanjen v Center za tujce.

Ob 10:55 je patrulja na PP zbirala obvestila v zvezi kaznivega dejanja goljufije pri prodaji oz. nakupu osebnega avtomobila. Sprejet je bil predlog za pregon KD. Nadaljujemo z nadaljnjim zbiranjem obvestil.

Ob 14:41 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti Šalovci – Vitan. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za dogodek, saj je voznica osebnega avtomobila trčila v psa. Izdano ji je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN. Pes, ki je s kraja dogodka pobegnil, ni bil izsleden.

Ob 16:27 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v semaforiziranem križišču ormoške obvoznice. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za dogodek, saj se je voznici osebnega avtomobila le to ugasnilo in zlezlo nazaj v za njo stoječ osebni avtomobil in se naslonilo nanj. Nastala je minimalna materialna škoda. Izdano jima je bilo obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 20.45 uri smo v naselju Frankovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter udeleženci izdano obvestilo o odstopu.

Ob 22.40 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lokalu v Žerovincih. Ugotovljeno je bilo, da je gost v lokalu prevrnil elektronski pikado ter lastnico oškodoval za cca 200 eur. Po zbranih obvestilih bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja » Poškodovanje tuje stvari«.

NEDELJA 8. 11. 2015

Ob 02.08 uri smo bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na prireditvenem prostoru martinovanja v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je hotel obiskovalec preplezati ograjo ter tako vstopiti v prireditveni prostor. Do kršitve ni prišlo.

Ob 03.30 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Ormoža. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prepira in pretepa med izven zakonskima partnerjema. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 9. 11. 2015:
– Do 15.11.2015 izvajamo poostrene nadzore glede psihofizičnega stanja voznikov.

Pripravila:
Dušan Leben, policvist I
in Evard Cvetko, komandir