Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 16. 11. 2012 do 7:00 ure dne 19. 11. 2012, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 16. 11. 2012

Ob 10:05 uri so od občanke v Mihovcih pri Veliki Nedelji sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 10:16 uri so na Policijski postaji obravnavali kaznivo dejanje Zaposlovanja na črno. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil in po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 15:47 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu.

SOBOTA 17. 11. 2012

V soboto nismo obravnavali posebej izstopajočih dogodkov.

NEDELJA 18. 11. 2012

Ob 7:28 uri so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja Nasilje v družini v naselju Lešnica. Na kraju je bilo opravljeno zbiranje obvestil ter razgovori ter pri tem ugotovljeno, da so podani elementi kaznivega dejanja Nasilje v družini. Osumljencu je na kraju bil izrečen ukrep prepovedi približevanja po določilih Zakona o policiji. Evidentirali so kaznivo dejanje ter obvestili krizni center Centra za socialno delo, kateri je poskrbel za namestitev oškodovanke z otroki. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo na ODT na Ptuju.

Ob 12:10 uri so na lokalni cesti v naselju Podgorci ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen alkotest, le ta je po opravljenem preizkusu pokazal 0,50 ml/l alkohola, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 12:20 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče na regionalni cesti II. reda, izven naselja Mihalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila nepravilno prehiteval in sicer v trenutku, ko je za njim vozeči voznik osebnega avtomobila že prehiteval. Zaradi tega je prišlo do trčenja med vozili. Oškodovanec je bil v prometni nesreči lahko telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 19:00 uri so v naselju Senčak opravili intervencijo, kjer je kršitelj doma v pijanem stanju razbijal inventar, žalil partnerko ter ostale domače. Na kraju pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da so podani elementi kaznivega dejanja »Nasilje v družini«. Osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja po določilih Zakona o policiji. Evidentirali so kaznivo dejanje. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo na ODT na Ptuju, prav tako smo o kaznivem dejanju obvestili Center za socialno delo.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 19. 11. 2012:

med 07.00 in 14.00 uro bomo izvedli poostreni nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju alkohola v organizmu, privezanosti z varnostnim pasom in opremljenosti vozil z zimsko opremo.
ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa in opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.
PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II