NOGOMET, MNZ Ptuj, Superliga, 11. krog:
Sosedski derbi dobili Središčani. Spodrsljaj vodilnih Bukovcev.

Rezultati 11. kroga:
Hajdina 3 : 1 Tržec
Cirkulane 1 : 0 Aha Emmi Bistrica
Gerečja vas 0 : 0 Stojnci
Središče ob Dravi 2 : 1 Carrera Optyl Ormož
Bukovci 1 : 5 Apače

Lestvica po 11. krogih:
1. Cirkulane 23
2. Bukovci 23
3. Stojnci 21
4. Središče ob Dravi 16
5. Hajdina 14
6. Aha Emmi Bistrica 13
7. Apače 12
8. Gerečja vas 12
9. Carrera Optyl Ormož 11
10. Tržec 6

Središče – Ormož Carrera Optyl 2 : 1 (2 : 1)
strelci: 1 : 0 M. Podplatnik (ag. – 5.), 2 : 0 J. Novak (8.), 2 : 1 L. Tomašić (42.).
Središče:
B. Kuhar, M. Sakelšek, D. Perišić, G. Borko, R. Zadravec (od 89. J. Rotar), A. Lesjak, L. Perišić (od 78. B. Klanjčar), R. Govedič (od 85. N. Kuhar), J. Novaj (od 89. O. Sakelšek), S. Habjanič, M. Ivanuša (od 46. M. Cimerman). Trener: Aleš Lesjak
Ormož: T. Špešič, M. Hriberšek, D. Perger (od 85. D. Mesarec), M. Podplatnik, A. Leben (od 58. J. Vočanec), A. Žinko (od 46. R. Plavec), L. Tomašić, Ž. Rajh (od 89. D. Jaušovec), P. Jaušovec (od 68. T. Kolarič), R. Lah, B. Zidarič. Trener: Bojan Novak
Središčani so tudi na derbiju slavili in tako v zadnjih petih tekmah vknjižili kar trinajst točk od možnih petnajstih. Na drugi strani Ormožani, ki so zamenjali trenerja, ne vedo za zmago že več kot mesec dni. V zadnjih petih krogih so osvojili le dve točki in padli po lestvici na predzadnje deveto mesto. Središčani so četrti.

FUTSAL, 2. SFL, 5. krog:
Petelini priredili tsunami na Hardeku
Tomaž Trcko – ŠD Mlinše 10 : 2 (8 : 0)
strelci:
1 : 0 Goričan U. (5.), 2 : 0 Goričan D. (5.), 3 : 0 Školiber (7.), 4 : 0 Magdič (8.), 5 : 0 Goričan U. (9.), 6 : 0 Belšak (14.), 7 : 0 Belšak (14.), 8 : 0 Lipovšek (19./ag), 8 : 1 Džombić (28.), 8 : 2 Dolinšek (34.), 9 : 2 Gajser (37), 10 : 2 Magdič (37.)
Tomaž Trcko: Vrbnjak, Kolarič; Magdič, Goričan U., Goričan D., Gašparič, Kamenšek, Belšak, Vočanec, Školiber, Gajser, Lukman. Trenerja: Marjan Magdič in Matej Gajser
Derbi prvouvrščene (Tomaž) in drugouvrščene (Mlinše) ekipe 2. SFL je bil končan po le štirinajstih minutah igre. Po pravem tsunamiju Petelinov je semafor trdnjave Hardek v 14. minuti kazal izid 7 : 0. V 5. minuti sta brata Goričan, David in Urban, v razmaku enajstih sekund dosegla dva zadetka. Gostje niso imeli odgovora na presing domačih futsalerjev, ob tem so delali začetniške napake, ki so jih domačini po tekočem traku kaznovali z zadetki. Gostujoči klopi ni pomagala niti minuta odmora. Stroj Tomaža je mlel in mlel ter si do odmora ustvaril kar osem zadetkov prednosti (8 : 0). Zadnji zadetek v 1. polčasu so si gostje zatresli kar sami po hudi napaki vratarja, ki mu je povsem normalna podaja ušla skozi noge. V 2. polčasu so varovanci trenerskega dvojca Magdič – Gajser nadzirali potek tekme, ob tem so priložnost za igro dobili tudi nekateri igralci s klopi. Velja omeniti tudi precej bolj zbrano igro gostov, ki so mrežo vratarja Kristiana Vrbnjaka zatresli dvakrat (8 : 2). V 37. minuti so gostitelji znova udarili dvakrat in preko golov Tomaža Gajserja ter Mihe Magdiča postavili končen izid 10 : 2. Petelini po petih tekmah vodijo na lestvici z izkupičkom štirih zmag in enega remija. V 6. krogu jih čaka gostovanje v Oplotnici pri Keblju.
IZJAVI:
Miha Magdič (kapetan Tomaž Trcko): Prvi del tekme smo odigrali fantastično, neverjetno. Še sam ne morem verjeti. Vse nam je šlo od nog. V nogometu je najpomembnejše, da izkoristiš vse nasprotnikove napake. Naj povem čisto iskreno, da nismo načrtovali, da odigramo presing po celem igrišču, ampak da nasprotnika čakamo na svoji polovici. Ko smo videli, da imajo Mlinše težave na naš presing in izhod iz svoje na našo polovico smo se odločili, da nasprotnika visoko pokrivamo. To nam je uspevalo odlično in z velikim veseljem že gledamo k naslednji težki preizkušnji v Oplotnici proti Keblju.
Mito Kos (trener ŠD Mlinše): V 1. polčasu smo naredili ogromno napak. Vse so bile kaznovane. Domačin je bil enostavno boljši in jim čestitam na zasluženi zmagi. Na nas je, da delamo pridno naprej, se trudimo, iz lastnih napak kaj naučimo in poskušamo popraviti vse kar je bilo slabega, kar pa je bilo dobrega pa samo še nadgradit. Tomaž ima mlado, poletno, razigrano in seveda uigrano ekipo in apeliram na trenerje, ki delajo s to fenomenalno ekipo, da to le še nadgradijo in se poskušajo vrniti v 1. SFL.

TEKMO SI BO MOGOČE OGLEDATI V POSNETKU V SREDO 11. 11. 2015 OB 20.00 URI.