Ta vikend (sobota in nedelja) na Maleku poteka likovno-literarna kolonija, ki jo drugi vikend v oktobru tradicionalno organizira JSKD OI ORMOŽ v sodelovanju z ormoškim likovnim društvom LIKUDO in Kulturno-umetniškim društvom PRASILA Središče ob Dravi. Tako kot vsa leta se je na Maleku zbralo 30 umetnikov vseh generacij, od teh je 25 ljubiteljskih likovnikov in 5 ljubiteljskih literatov. Letos so likovno-literarno kolonijo posvetili legendi slovenskega vinogradništva in vinarstva STAKU ČURINU in jo naslovili “Tukaj se začenjajo nebesa”. (Nad vhodom v njegovo klet na Kogu namreč visi tabla z napisom, ki so jo Stanku podarili prijatelji: “Tukaj se začnejo nebesa! Hvala ti, Stanko!”)
Že danes, prvi dan so zbrani umetniki ustvarjali z vso vnemo, inspriracije za tankočutne duše, seveda, sredi idiličnih jeruzalemskih goric nikoli ne zmanjka.
Vsa nastala dela na likovno-literarni koloniji bodo tudi razstavili. Odprtje bo v času Martinovanja v Ormožu, 10.novembra.

Likovno-literarno kolonijo kot svoj dodatni program financira JSKD RS s pomočjo sponzorjev: občine Ormož, družbe Puklavec Family Wines ter podjetij Fiposor, Opsen d.o.o, podjetja Wienerberger Tondach, EUROSAD sadjarstvo Ivanjkovci, Ljudska univerza Ormož in KTV ORMOŽ, tako, da je za udeležence brezplačna.