MALI NOGOMET:
ŠD Mladost zmagovalec 9. PLMN Miklavž pri Ormožu

Čez poletje so v naših krajih potekale številne poletne lige. Ena izmed njih, ki ima najdaljšo tradicijo, je potekala v Miklavžu pri Ormožu pod organizacijo Športnega društva Mladost. Z izpeljavo lige so gostitelji bili zadovoljni.
To je bila že deveta poletna liga zapovrstjo, katere se je udeležilo 8 ekip iz Občin Ormož, Središče ob Dravi in Ljutomer. Poleg treh domačih ekip so nastopile še ekipe Kaemde Ljutomer, Kog, Akord bar Središče, Litmerk in Pušenci.

Miklavž pri Ormožu

Največ uspeha po sedmih odigranih krogih je z osemnajstimi zbranimi točkami požela ekipa Mladost Prevozništvo Pesrl. To je nasploh prva osvojitev lige domače ekipe v zgodovini, ki je stavila večinoma na svoje domače igralce. Poleg pokala je je prvouvrščeni ekipi pripadla denarna nagrada v višini 350 EUR.

Za gostitelji so drugo mesto in denarno nagrado v višino 250 EUR v zadnjem krogu ujeli malonogometaši iz Ljutomerja (16 točk), ki so po zaslugi boljše gol razlike prehiteli tretjeuvrščeni Kog (16 točk), ki si je prislužil pokal za tretje mesto in denarno nagrado v višini 150 EUR.

To je bila že deveta izdaja letne lige v Miklavžu pri Ormožu

Organizatorji lige so za naj vratarja letošnje sezone proglasili Borisa Plohla, ki je branil za zmagovalno vrsto Mladost Prevozništvo Pesrl.
Naj strelec lige je postal Robi Golob, član tretjeuvrščene ekipe Koga. Robi je na sedmih tekmah dosegel 16 zadetkov.

Celotno ligo, skupaj 28 tekem, je odsodil Uroš Hozyan, ki je prikazal 11 rumenih in le en rdeč karton.

Letos so na svoj račun prišli tudi ljubitelji stavnice, ki so lahko stavljali na rezultate tekem poletne lige. S konkurenco je pometla Jasna Orešnik, ki je zadela največ izidov in si prislužila nagrado v obliki majice.

Zmagovalka stavnice je postala Jasna Orešnik

Naslednja sezona bo že deseta jubilejna in poleg stavnice organizatorji napovedujejo še nekaj presenečenj.
Ljubiteljem malega nogometa v nadaljevanju sezone preostanejo le še turnirji po naših krajih, za mesec november pa je predviden začetek zimske lige malega nogometa.

Poleg pokalov so najboljši prejeli denarne nagrade v višini 750 EUR.