V petek zjutraj je prebivalce Lahoncev pretresla novica, da so na njivi našli mrtvega 38-letnega sovaščana. Po neuradnih informacijah je A.D. v Desnjaku z vozilom zapeljal v jarek in peš nadaljeval pot proti domu, med potjo pa najverjetneje omagal zaradi mraza, saj bi ga naj našli v kratkih rokavih. Ker se v četrtek ponoči ni vrnil domov, so domači mislili, da se je zadržal pri prijateljih, kjer je bil na kolinah, in naslednje jutro normalno odšel v službo. Toda v petek okoli desete ure je prišla tragična informacija, da so truplo očeta dveh mladoletnih otrok našli na njivi, le slaba dva kilometra od domače hiše v Lahoncih. Policija je do obdukcije, ki bo opravljena danes z informacijami skopa in o vzrokih smrti ne želi ugibati, potrdili so le, da na moškem ni bilo najti znakov nasilja.

Sicer pa so policisti policijske postaje Ormož, kot navajo v kronologiji, ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 6. 1. 2017, do 7:00 ure dne 9. 1. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK, 6. 1. 2017
Ob 14.05 smo izven naselja Pušenci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal izven cestišča, kjer je vozilo obstalo na strehi. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA, 7. 1. 2017
Ob 17.30 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kat. s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v drog javne razsvetljave in odpeljal s kraja. Povzročitelj je bil istega dne izsleden na območju Moškanjcev. Zoper navedenega smo napisali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zaradi pobega iz kraja prometne nesreče.

NEDELJA, 8. 1. 2017
– Nismo obravnavali interventnih dogodkov.

Napoved aktivnosti za PONEDELJEK, 9. 1. 2017:
– Ob rednem delu bomo izvajali kontrolo cestnega prometa.