Mešani pevski zbor DU Ivanjkovci letos praznuje let delovanja. Koncert ob jubileju so pripravili minulo soboto in kot je v napovedi povedala predsednica zbora Veronika Vrbnjak, je zbor pred 20-timi letu ustanovilo 18 članov, v letih do danes se je nekaj pevcev zamenjalo, večina pa jih je zraven od prvega dne. Prvo leto je zbor vodila Alenka Čurin Janžekovič, potem pa je dirigentsko palico prevzel zborovodja Jože Barin Turica, ki z zborom sodeluje že 19 let. Zbor v svojih 20tih letih delovanja beleži 181 nastopov, tako doma kot v tujini, izdali pa so tudi kaseto in zgoščenko, ki ostaja trajen spomin na njihovo prepevanje.

Na svoj jubilejni koncert, ki so ga pripravili v domačem kulturnem domu v Ivanjkovcih, so povabili številne goste: Tako je na harmoniko zaigral in zraven zapel študent glasbe Domen Zadravec, nastopila je Tamburaška skupina BISERNICA iz DU Ljutomer, ter šolarke domače osnovne šole, ki so skupaj z mentorjem Leonom Lahom recitirale in prepevale uglasbene pesmi mlade pesnice, sošolke Anje Lazar. Zapel pa je tudi Moški pevski zbor TKD Ivanjkovci pod vodstvom Branka Fifnje.
Sledila je podelitev Galusovih značk, ki jih Javni sklad za kulturne dejavnosti RS podeljuje aktivnim na področju ljubiteljske kulture, še pred tem pa je zbrane nagovorila tudi vodja Območne enote JSKD ORMOŽ Barbara Podgorelec. Sicer pa je zbrane pozdravila tudi podžupanja Irma Murad in mnogi drugi, med temi tudi predsednik MZDU ORMOŽ Miroslav Tramšek, ki jim je ob jubileju čestital in »položil na srce«, naj kar vztrajajo in nikar ne odstopijo od tradicije svojega pevskega delovanja.

Za konec pa so zimzeleno »Kam le čas beži« (ansambla Štirje kovači), zapeli vsi nastopajoči in zbrani v dvorani, pozneje pa družno – ob pogostitvi – nazdravili jubilantom.