Letošnji teden ljubiteljske kulture je posvečen likovni dejavnosti. Območna izpostava JSKD ORMOŽ je poslanstvo tedna izpeljala v sodelovanju z Ormoškim VRTCEM:

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti  ORMOŽ, je med ostalimi aktivnostmi v Tednu ljubiteljske kulture, posvetila otrokom iz domačega vrtca. Tako so danes dopoldne v sodelovanju s knjižnico Franca Ksavra Meška in likovnim društvom LIKUDO,  s kredo porisali grajsko dvorišče.  Še pred tem pa v  jedilnici vrtca prisluhnili pravljici z lutko, ki sta jo izvedli knjižničarka in vzgojiteljica. Ta je bila odličen uvod za pester dan v nadaljevanju, ko so se malčki iz vrtca odpravili še risat na grajsko dvorišče.

Mladi umetniki, stari od 4 do 6 let  so na grajskem dvorišču s kredami ustvarjali na temo MI SMO SVET -kakšno mesto, v katerem živijo, vidijo skozi svoje oči, oziroma kakšno mesto bi si želeli…. Želijo si veliko hiš, grad,  tudi raketo, pa rožic, avtomobilov, bazen, pa tudi železnice in štorklje. Gotovo pa vinograd in klopotec, kot je v izjavi za KTV povedal Rene.

Veliko veselja je bilo čutiti na grajskem dvorišču, sploh pa veliko ustvarjalne zagnanosti. Otroke je obiskala tudi Rožmarinka, ki je z otroki tudi zaplesala.

Vzgojno izobraževalni zavod Vrtec Ormož  je dogodek istočasno izvajal tudi v   svojih enotah Velika Nedelja in  Podgorci.  Gotovo, tudi tam ni bilo nič manj pestro in veselo.

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 18.05.2017.

 

Tekst: K.P.

Foto: Valerija Novak