TOREK 16. 1. 2019:

Ob 9:48 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanje tuje stvari na območju vasi Gornji Ključarovci. Neznani storilec naj bi oškodovancu poškodoval ograjo. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 15:50 smo na lokalni cesti Lahonci – Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi – srna. Na kraju je bilo voznici izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 17:25 smo obravnavali kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba. Znana oseba je na območju naselja Hranjigovci prijavitelja zadel z vozilom in ga lahko telesno poškodoval. Po zbranih obvestil sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

SREDA 17. 1. 2019:
Ni bilo intervencij

ČETRTEK 17. 1. 2019:

Ob 08.00 uri smo na policijski postaji od osumljenka sprejeli izjavo v zvezi kaznivega dejanja Izsiljevanja.

Ob 18.00 uri smo bili s strani prijavitelja iz okolice Ormoža obveščeni, da se je k njim zatekel starejši moški, kateri bi naj stanoval v bližini. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan prišel do prijavitelja in se dalj časa zadržal pri njih, domačini pa so se “ustrašili”, da ne bo šel domov. Policisti niso ugotovili nobene kršitve, so pa starejšega gospoda odpeljali domov.

Napoved aktivnosti za petek dne 18. 1. 2019 in preko vikenda:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, s poudarkom na hujših kršitvah (prekoračitve hitrosti v naselju in vožnji pod vplivom alkohola) ter vožnji z zimsko opremo.
– Med 14.1.2019 in 27.1.2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Namen akcije je zmanjšati število tovrstnih prekrškov in tako izboljšati prometno varnost.


Obveščamo vas, da bo v času od 18.1.2019 do 23.1.2019 na območju Policijske postaje Ormož tudi t.i. mobilna policijska pisarna. Mobilna policijska postaja pomeni delo policistov v lokalni skupnosti s policijskim avtomobilom (kombi), ki je opremljen za vse vrste dela, ki ga običajno opravljajo policisti na policijski postaji in na terenu.

Vabljeni, da se oglasite pri policistih v mobilni policijski postaji.

Časovnica:
18.1.2019 – bo na območju Ormoža in KS Ivanjkovci
21.1.2019 – bo na območju Svetega Tomaža in Ormoža
22.1.2019 – bo na območju Velike Nedelje
23.1.2019 – bo na območju Središča od Dravi.

Namen tega projekta je namreč ta, da ljudem v lokalni skupnosti, kjer nimamo policijskih postaj, zagotovimo vidnost in navzočnost naših policistov. Mobilna policijska postaja je namenjena izključno in predvsem preventivnemu delovanja.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ