Današnji pustni dogodki niso zaobšli niti Ormoškega konca. »Fašenk po Tomaževsko« se je v centru Svetega Tomaža začel že ob 9.00 uri z glasbo in pustno ponudbo na stojnicah, vrhunec pa je bila pustna povorka ob 13.00 uri.
V povorki je nastopilo 17 pustnih skupin, od tega je bilo 11 otroških. Skupine je ocenjevala štiričlanska komisija, ki je prvo mesto namenila »Pekarni Mišmaš« iz Sodincev, drugi so bili »Pingvini iz Svetega Tomaža« in tretji »Korački otroci za tomaževski vrtec«. Zmagovalne skupine so prejele denarne nagrade, prva 300,druga 200 in tretja 100 evrov.

Tudi v Središču ob Dravi so danes imeli tradicionalno pustno povorko, ki se je začela ob 14.00 uri. Domače Turistično društvo v sodelovanju z občino in številnimi sponzorji, ki prispevajo nagrade za sodelujoče maske, so jo organizirali že 18tič za povrstjo. Povorke se je udeležilo 25 skupin, največ je bilo otroških in šolskih skupin.
Komisija je posebej ocenjevala skupine iz vrtcev, šolske ter odrasle skupine in skupine z vozili; največ pozornosti pa namenila številčnosti skupin in ročno izdelanim kostumom. Med odraslimi skupinami so bile prve »Sove iz Miklavža pri Ormožu«, drugi »Kraljevi pavi”, tretji pa »Kulturni gasilci«. Pri skupinah z vozili so prvo mesto zasedli »Konjeniki, ki so prikazali središko gostüvaje«, druga so bila »Združena obreška društva«, tretji pa »Labodje jezero po Godeninsko«. Vse sodelujoče skupine so prejele finančne in tudi praktične nagrade.

V Ormožu je pustna sobota potekala v znamenju prireditev za mlade. Dopoldan je v Grajski pristavi male maškare zabaval »Čarodej Sam Sebastijan«, potem pa se je v grajski kleti – v Unterhundu, začela še zabava in pogostitev za vesele maškare in njihove spremljevalce.
Prireditvi sta v potekali v organizaciji ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož in Mladinskega centra Ormož, in tudi letos so okolico gradu preplavili številni pustni liki. Male maškare so se razšle okrog 13.00 ure. Zvečer od 22.00 ure naprej pa bo/je v grajski kleti za malo večje maškare še pustni ska-punk koncert s skupinama Sell Out iz Kočevja in BKD (bekade) iz Varaždina.
Sicer pa je v Ormožu že vse nared za tradicionalni pustni karenval, ki bo na pustni torek od 14.00 ure naprej potekal po mestnih ulicah.