Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne
28. 2. 2014 do 7:00 ure dne 3. 3. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 2. 2014

Ob 9.04 uri smo v Spodnjih Ključarovcih obravnavali kršitev javnega reda in miru ter kaznivo dejanje.

Ob 9.44 uri smo na podlagi pisne prijave, pričeli z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja nasilništva na območju Ormoža.

Ob 19.30 uri smo v naselju Svetinje obravnavali tatvino denarja. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

0b 19.55 je bilo vozniku v naselju Obrež zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Ker je šlo za tujca je bil s obdolžilnim predlogom priveden na OS Ptuj v takojšnji postopek.

SOBOTA 1. 3. 2014

Ob 07.30 uri je bil na bančnem avtomatu na Hardeku najden denar. O najdbi denarja je bil sestavljen zapisnik. Ker je bil ugotovljen lastnik denarja, mu je že bil tudi vrnjen.

Ob 15.35 uri smo v Središču ob Dravi opravili intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je pijan kršitelj zmerjal sorodnika. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 19.11 smo posredovali v Podgorcih, kjer je moški prijavil, da so ga neznanci pretepli. Ker je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj lažno naznanil kršitev javnega reda in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 04.52 zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji Šalovci – Vitan. Voznika osebnih avtomobilov sta pri srečevanju trčila z ogledali, vendar je eden od njiju po tem odpeljal s kraja, ne da bi drugemu nudil podatke.


NEDELJA 2. 3. 2014

Ob 22.55 uri smo v naselju Žerovinci opravili intervencijo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost lokala kršil javni red in mir s tem da je zmerjal natakarico in goste izzival k pretepu. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 06.15 uri smo na Vitanu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 3. 3. 2014:
Ob rednem delu bomo opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

Pripravila
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir