V Beli dvorani Grajske pristave je izzvenelo območno srečanje mladinskih pevskih zborov MOJE PESMI MOJE SANJE.  Nastopili so štirje mladinski pevski zbori iz osnovnih šol Velika Nedelja pod vodstvom Teje Ivanuša, Središče ob Dravi pod vodstvom Dragice Cvetko,  Sveti Tomaž pod vodstvom Monike Kelenc in Miklavž pri Ormožu pod vodstvom Leona Laha.

Vsi štirje zbori so se pokazali v najboljši luči, k odličnemu zvoku mladih glasov pa je gotovo veliko pripomogla akustičnost Bele dvorane.  Takšno je bilo tudi mnenje strokovne spremljevalke Alenke Korpar. Umestitev takšne prireditve v Belo dvorano pa se je tako izkazala za odlično potezo OI JSKD, pa tudi ormoške glasbene šole in muzeja, ki so Javnemu skladu to omogočili.

Žal je prireditev bila slabo obiskana, kar je sicer običajno, a kljub temu  v “zraku” ostaja grenak priokus, že zato ker so mladi pevci in njihovi zborovodje v nastope  vložili veliko truda. Na to je v svojem pozdravnem nagovoru opozoril tudi podžupan Branko Šumenjak in dodal, da bi pričakoval, da bodo vsaj starši nastopajočih napolnili dvorano.

Posnetek današnjega srečanja mladinskih pevskih zborov bo na programu KTV ORMOŽ prihodnji torek.

(Naslovna fotografija: Mladinski pevski zbor OŠ Velika Nedelja)