Društvo vinogradnikov Ljutomersko – ormoških goric Jeruzalem Ormož je v času sejma KOVITO v Beli dvorani grajske pristave v Ormožu pripravilo okroglo mizo z naslovom „Quo vadis Slovensko vinogradništvo“.
Povedanega je bilo več kot dovolj, pa kot radi rečemo: „ Izza okrogle mize v božja ušesa…….“,
ob svetovnem Dnevu učiteljev je tudi v Ormožu bila slovesnost, ki je namenjena vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju. Podeljena so bila tudi priznanja KARLA OZVALDA za 20 in 30 let dela v vzgoji in izobraževanja, ter dve plaketi KARLA OZVALDA za življenjsko delo.

Gasilci PGD Velika Nedelja si vse od leta 2008 prizadevajo, da bi obnovili svoj gasilski dom, ki služi tudi kot vaši dom v kraju. Končno so z obnovitvenimi deli lahko začeli.
V Domu starejših občanov so v petek pripravili prireditev PRAZNIK JESENI. Letošnje leto je bila to že dvanajsta; tako stanovalcem Doma, kot obiskovalcem pa vsako leto prinese še en zanimiv in prijeten jesenski dan. Prusluhnili boste lahko pozdravnemu nagovoru v.d.direktorja dr.Bojana Burgarja.
V Grajski pristavi je na ogled razstava nekaterih likovnih del, ki so bile ustvarjene na likovni koloniji pri HLEBCU na Kogu. Razstava je posvečena 10.obletnici likovne kolonije pri Hlebčevih, ki si je v teh letih pridobila sloves mednarodne, in si utrla pot med najbolj iskane likovne kolonije na Slovenskem.

Med zadnjimi športnimi dogodki, ki smo jih uspeli zabeležiti bo zanimiv tudi pogovor s koordinatorjem testiranja telesne zmogljivosti osnovnošolcev doktorjem Jankom Strelom, ki jih je minuli teden na osnovni šoli v Ormožu izvajala Fakulteta za šport iz Ljubljane. Izsledki niso najbolj obetavni, je povedal sogovornik – dr.Janko Strel….

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.