ROKOMET, 1. SRL, 6. krog:
Celjani enostavno za dva razreda boljši
Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško 19 : 35 (11 : 17)

Jeruzalem: S. Žuran (6 obramb), Belec (1 obramba), T. Cvetko (1 obramba); Poznič, Kolmančič 2, Bogadi 4, Vesenjak 1 (1), Radujkovič 2, Čudič 4 (2), Gregorc 3 (2), Mavrič, Šišmanovič, Mesarić 2, Topolovec, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Celje PL: Lesjak (7 obramb – 1x7m), Skok (4 obrambe – 1x7m); Mlakar 3, Marguč 9 (2), R. Žuran, Janc 2, Razgor 2, Skube 4, Poteko 2, Praznik 1, Sliškovič 3, Potočnik 1, Zelenovič 4, Žabič, Lekai 3, Žvižej 1. Trener: Vladan Matič
Sedemmetrovke: Jeruzalem 7/5; Celje PL 2/2.
Izključitve: Jeruzalem 6; Celje PL 12 minut.
Igralec tekme: Gašper Marguč (Celje PL).
V prvi slovenski rokometni ligi so Ormožani v petih dneh odigrali tekmi proti prvima favoritoma letošnjega prvenstva. Na gostovanju pri Osah so se Jeruzalemčki dobro kosali v 1. polčasu, katerega so dobili Velenjčani z izidom 22 : 15. V nadaljevanju je Gorenje povišalo prestavo višje in se na koncu veselilo zmage s 45 : 24. Že v sredo pa so na Hardek prispeli rokometaši Celja, udeleženci Lige prvakov. Pred okrog 300 gledalci so Vinarji nudili dober odpor do polovice prvega polčasa, ko je bil izid zadnjič izenačen na 6 : 6. V 21. minuti je zaostanek gostiteljev znašal dva zadetka (9 : 11), nato pa so Pivovarji s petimi zaporednimi goli prevzeli oblast na igrišču in povedli s 16 : 9. Post Jeruzalema brez doseženega gola je trajal kar sedem minut. V vrstah gostov je bil nezaustavljiv Gašper Marguč (met 9/9), ki je zadeval s krila, sedemmetrovk in iz protinapadov. Najvišja prednost Celjanov v prvem delu tekme je znašala 7 točk, 16 : 9, na odmor pa so varovanci trenerja Vladana Matića odšli z vodstvom 17 : 11. V nadaljevanju tekme so borbenim Ormožanom zaradi kratke klopi počasi začele pojenjati moči, ob tem so priložnost za igro dobivali mladi rokometaši in celjski stroj je začel neusmiljeno mleti. V 38. minuti je prvič na tekmi zaostanek Vinarjev znašal 10 zadetkov, 13 : 23, Goli domačih so bili redki, na drugi strani so lahki zadetki iz protinapadov padali po tekočem traku in Celjani so na koncu zabeležili visoko zmago s 35 : 19, ter zdaj v miru čakajo pomembno sobotno tekmo Lige prvakov proti nemškemu gigantu Rhein Neckarju. Kljub visoki zmagi Pivovarji v Ormožu niso prepričali in jim ne bo lahko ne v Evropi in ne v državnem prvenstvu, kjer ciljajo na sam vrh. Zdaj je pred Ormožani dobrih deset dni časa za pripravo na naslednjo tekmo v Trebnjem, ko jih v nedeljo 20. oktobra čaka gostovanje pri Trimu. Po Trimu sledi še eno gostovanje in sicer pri Ribnici. Velja še omeniti, da so Vinarji v osmini finala Pokala Slovenije dobili svojega nasprotnika. Ples kroglic ni prinesel sreče, saj bodo v sredo 6. novembra na Hardeku gostovali rokometaši Gorenja iz Velenja, ki so pred kratkim Ormožane v prvenstvu ugnali za 21 zadetkov. Tekme, na katerih se bodo med seboj za napredovanje v četrtfinale pokalnega tekmovanja v letošnji sezoni pomerile prvoligaške ekipe so tako naslednje: Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje, Slovan Ljubljana – Krško in Krka Novo mesto – Sviš Ivančna Gorica.

Pričakovan poraz Jeruzalema proti Celju.

Pričakovan poraz Jeruzalema proti Celju.

NAPOVEDNIK
Rokomet, mlajše seleckije:
PETEK 11. 10. 2013 ob 19.30 uri Športna dvorana na Hardeku – KADETI, 3. krog:
Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško

V prvem letošnjem kadetskem derbiju se bosta udarili ekipi, ki želita na Final 4. Tudi tokrat bo trdnjava Hardek lepo polna. Zadnji derbi istih ekip si je na Hardeku ogledalo okrog 300 gledalcev, ki so uživali v rokometni predstavi.

SOBOTA 12. 10. 2013 ob 10.00 uri Športna dvorana na Hardeku – STAREJŠI DEČKI B, 4. krog:
Jeruzalem Ormož – Celje Pivovarna Laško

Po zmagah nad Radgono in Slovenj Gradcem ter domačem porazu proti močnemu Gorenju zdaj Jeruzalemčke čaka tekma proti Celjanom. Tekme med Ormožani in Celjani so vedno bile nekaj posebnega, zato tudi tokrat ne bo drugače.