V telovadnici OŠ Stanka Vraza so minulo sredo (28.marca) potekale regijske MATP igre za mariborsko-pomursko regijo. Specialna olimpijada oziroma MATP igre (motor activities training program) so namenjene osebam s težjimi in težkimi motnjami v duševnem razvoju, ki zaradi težjih in kombiniranih motenj ne zmorejo udejstovanja v športih, ki zahtevajo razumevanje navodil, samostojnosti pri izvedbi aktivnosti in poznavanja pravil. Regijske MATP igre potekajo vsako leto, državne MATP igre pa na dve leti.
Sodelovalo je 10 ekip, kar je pomenilo 79 tekmovalcev in 43 trenerjev oziroma spremljevalcev. Razen ekipe ormoške osnovne šole Stanka Vraza, so se iger udeležile še sledeče ekipe: VDC Sožitje Maribor, Osnovna šola Gustava Šiliha Maribor, VDC POLŽ Maribor, VDC SOŽITJE Ptuj, OŠ Ljudevita Pivka Ptuj, OŠ »Minke Namestnik« Slovenska Bistrica, Zavod za usposabljanje delo in varstvo Dornava, IV.OŠ Muska Sobota in Dvojezična OŠ II Lendava.
Gostitelji – OŠ Stanka Vraza Ormož so jim pripravili bogat uvodni program. Razen ravnateljice OŠ »Stanka Vraza« Mojce Visenjak, je zbrane tekmovalce in njihove mentorje pozdravil tudi župan Ormoža Alojz Sok. V kulturnem programu je nastopil pevski zbor in folklorna skupina OŠ Stanka Vraza. Čast, da dvignejo olimpijsko zastavo pa je pripadla učenki šole »Stanka Vraza« Špeli Gregur, njenemu očetu Bojanu in ormškemu atletu Iveku Golobu. Častno prisego je podal učenec Tilen Rajh, igre pa je slavnostno odprl župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko, z besedami: »Razglašam, da se regijske igre MATP v Ormožu lahko pričnejo!«
Vse zbrane je pozdravila tudi doktorica Katja Vadnal, predsednica Zveze SOŽITJE Slovenija. Njena prisotnost ni bila slučajna, saj so igre MATP za Zvezo velik dogodek, pojasnila je, da MATP igre potekajo znotraj Društva »Specialna olimpijada«, ki je eno izmed 52 društev, ki so povezana v Zvezo SOŽITJE Slovenije.
Tekmovalci so tekmovali v šestih disciplinah, kar je pomenilo, da so morali iti skozi 6 postaj: vožnja z invalidskimi vozički, zbijanje stožcev z žogo, udarjanje balonov; nogomet in brcanje žoge; kegljanje in met na koš.
Zmagovalci so bili VSI, saj so tudi VSE dali vse od sebe. Vsi tekmovalci so na koncu prejeli priznanja in medalje.
UTRINKI z dogajanja v telovadnici OŠ “Stanka Vraza” Ormož:

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 5.aprila.