Na Ormoškem – v 2.volilnem okraju, 8.volilne enote, ki obsega občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, so se do danes uradno predstavili trije kandaditi:

Občinski odbor Slovenske nacionalne stranke v boj za poslanca v Državnem zboru pošilja Dušana Cvetka, roj. 1960; dipl.oec., samostojnega podjetnika in svetnika v Občinskem svetu Ormož.

Dušan Cvetko - SNS

Občinski odbor Nove Slovenije Ormož stavi na dr. Simona Kolmaniča, roj. 1972 doktorja znanosti s področja računalništva in informatike, zaposlenega na Univerzi v Mariboru, tudi svetnika v ormoškem občinskem svetu.

Dr.Simon Kolmanič - NSi

Občinski odbori Slovenske demokratske stranke Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi pa iz svojih vrst na državnozborske volitve pošiljajo Jurija Borka, roj. 1968, strojnega tehnika, sicer že drugi mandat župana občine Središče ob Dravi.

Jurij Borko - SDS

Na svojih prvih uradnih predstavitvah minule dni so vsi trije kandidati predstavili volilne programe svojih strank; vsi trije pa prisegajo na enoten cilj – na državnem nivoju čimveč doseči za razvoj Spodnjega Podravja oziroma vseh treh Ormoških občin.