Zima je končno prinesla nekaj nižjih temperatur, te pa še vedno niso dovolj nizke, da bi omogočile ledeno trgatev, zato se je večina vinogradnikov tod okrog odločilo, da grozdje, ki so ga hranili za ledeno trgatev v teh dneh potrgajo in ga donegujejo kot suhi jagodni izbor.
Tako sta se odločila tudi vinogradnika IGOR LESKOVAR na Runču in ANDREJ GORJAK na Stanovščaku (občnina Ormož), ki pa sta se letos odločila še, da moči in pridelek združita ter trgu ponudita skupni produkt, ki bi se lahko imenoval: LAŠKI RIZLING – suhi jagodni izbor LESKOVAR-GORJAK.
Tako v Leskovarjevem vinogradu na Runču kot v Gorjakovem na Stanovščaku je danes 40 bračev pobralo pridelek skupaj z 2000 trsov. Na vsakem trsu je bilo grozdja za po 2 – 3 dcl izredno sladkega vinskega soka, saj so mu namerili od 190 -200 Oechlejevih stopinj sladkorja, je povedal vinogradnik Igor Leskovar, ki ob dejstvu ni skrival zadovoljstva. Od 400 do 500 litrov, da ga bo, je dodal Andrej Gorjak, ki pravi, da ga bosta stekleničila v buteljke po 0,25 litra, vsaka pa bo stala najmanj 20 evrov.

Bistvo vsega pa je združen pridelek in sodelovanje. Zakaj?

Tonska izjava: Igor Leskovar – vinogradnik Runeč
KLIKNI TUKAJ

Tonska izjava: Andrej Gorjak – vinogradnik Stanovščak
KLIKNI TUKAJ

Združila moči in pridelek: Andrej Gorjak in Igor Leskovar (Foto:Karolina Putarek)

UTRINKI S TRGATVE na Runču: