Za Dušana Cvetka (roj. 1960, samostojni podjetnik) je to druga kandidatura za poslanca. Na državnozborskih volitvah v letu 2008 mu je do izvolitve manjkalo pičlih 6 glasov. Na pobudo mnogih se je odločil, da bo kandidiral ponovno.

‘’Vsi, ki poznajo moje znanje, izkušnje, način razmišljanja, delavnost, vztrajnost, nesebičnost, konstruktivnost, spoštovanje drugače mislečih, sposobnost iskanja skupnih rešitev, vizij in ciljev so me letos ponovno nagovarjali naj nastavim svoj hrbet in svojo osebnost, da bi volilke in volilci imela več možnosti za izbiro. Tudi letos podpira mojo kandidaturo veliko uglednih ljudi iz raznih področij delovanja, poklicev, izobrazbe, gospodarske uspešnosti in vsesplošne družbene angažiranosti’’, pravi Cvetko. Po njegovem je čas, da na letošnjih volitvah volivci izvolijo ljudi, ki so vsestransko aktivni in ustvarjalni.

Predvolilni program stranke SNS se bo v naslednjih dneh še izpopolnjeval.
Dušan Cvetko pa si kot poslanec želi uresničiti kar nekaj ciljev:
Med drugim nadaljevanje in dokončanje cestne povezave med Ormožem, Gorišnico in Ptujem, vzpostavitev regijskega odlagališča odpadkov za področje Spodnjega Podravja na lokaciji Hardeška šuma v Ormožu, na ormoškem in ptujskem območju bodo zagovarjali ponovno proizvodnjo sladkorja, kar pomeni novo sladkorno tovarno v Ormožu in ponovno možnost pridelovanja nove kulture v kmetijstvu. Nove podpore si zaslužita tudi gospodarstvo in turizem. Cvetko pa ne pozabi tudi na kmetijstvo in šolstvo. V okviru tega si bo prizadeval za organiziranje višješolskega študija vinogradništva in vinarstva v Ormožu in na Ptuju in organiziranje srednješolskega izobraževanja zdravstva v prostorih gimnazije Ormož. Posebno skrb je treba posvečati mladini, saj je ta pri nas zelo prizadeta skupina državljank in državljanov, ki nima prave perspektive in bodočnosti. Predvsem ne v našem delu Slovenije, kjer je zelo malo zaposlitvenih možnosti za redno zaposlitev in pridobitev stanovanj mladim družinam. Še veliko je ciljev, ki jih Dušan Cvetko želi uresničiti s pomočjo poslanske funkcije.
Podrobneje jih bo predstavil na predvolilnih srečanjih in v brošuri, ki jo bodo prejela vsa gospodinjstva.

S predstavitve kandidata (od leve proti desni:) Slavko Rajh, Jani Ivanuša, Dušan Cvetko, Darian Žinko (Foto: Karolina Putarek)