Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 ure dne 1. 7. 2019, do 7.00 ure dne 2. 7. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 1. 7. 2019

Ob 7:50 uri je bil na PP zaslišan osumljenec kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe.

Ob 11:15 uri je bil od oškodovanke na sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja Zatajitve.

Ob 11:15 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom izročili 11 tujcev, kateri so dne 30. 6. 2019 nezakonito prečkali državno mejo.

Ob 11:22 uri je bilo na glavni cesti v naselju Trgovišče tujcu državljanu Hrvaške, zaradi prehitre vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, začasno odvzeto tuje vozniško dovoljenje in izrečena globa.

Ob 13:51 uri je oškodovanec na postaji podal zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Ponarejanje listin. Zadeva bo odstopljena krajevno pristojni PP.

Ob 14:54 uri je oškodovanec iz Ormoža, prijavil tatvino električnega skiroja izpred trgovskega lokala na Hardeku.

Ob 15:45 uri je patrulja v Ormožu na Kolodvorski cesti tuji voznici osebnega avtomobila začasno odvzela dokumente zaradi neplačila globe za storjen cestno prometni prekršek.

Ob 19:55 uri se je na postaji oglasil pošten občan in naznanil, da je v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji na cesti našel denarnico s dokumenti in nekaj gotovine. Na podlagi dokumentov in pridobljene telefonske številke je bil najden lastnik, kateri je denarnico s vsebino prevzel na policijski postaji.

Ob 01:15 uri so policisti pri Cvetkovskem mostu prijeli dva ilegalca in sicer državljana Alžirije. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta oba že bila obravnavana na PP Ormož dne 26. 6. 2019 in bila izročena hrvaškim varnostnim organom . Trenutno sta v postopku in bosta ponovno vrnjena hrvaškim policistom.

Napoved aktivnosti za torek dne 2. 7. 2019:
– od 1. 7. 2019 do 7. 7. 2019 poteka poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil.
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir

Naslovna slika je simbolna!