ČETRTEK 27. 6. 2019:

Ob 10:48 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na regionalni cesti v naselju Pavlovci. Udeleženi sta bili dve voznici osebnih avtomobilov, kateri sta bili zaradi telesnih poškodb z reševalnim vozilom s kraja odpeljani v Ptujsko bolnišnico. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti iz Prometne policijske postaje iz Maribora. Na kraju je bila tudi ekipa NMP iz ZD Ormož, ter gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ormož.

Ob 14:15 uri je oškodovanka iz Senika prijavila resno grožnjo s strani znanega storilca. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe, ter evidentirano KD Grožnje po 135. členu KZ-1. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 19:40 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju ugotovila, da je prišlo do spora med stanovalcema. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 21.15 uri smo bili obveščeni o kršitev javnega reda in miru. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prijaviteljica prijavila kršitev, do katere pa dejansko ni prišlo, zato ji je bilo izrečeno opozorila. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da na naslovu prebivanja nima urejenega prebivališča v skladu z določili Zakona o prijavi prebivališča, zato bo zoper kršiteljico podan predlog za uvedbo postopka drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 23.23 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik s traktorjem opravljal dela v vinogradu. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PETEK 28. 6. 2019

Ob 9.00 smo na MP Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom vrnili 6 tujcev, katere smo 26.6.2019, oziroma 27.6.2019 prijeli pri ilegalnem prestopu meje.

Ob 13.50 smo prijeli državljana Bangladeša, kateri je ilegalno vstopil v našo državo. Po končanem postopku bo tujec vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 15.32 smo obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v neznanega psa in si poškodoval vozilo.

SOBOTA 29. 6. 2019

Ob 17:00 uri smo bili na kraju suma tatvine lesa v gozdu v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal iz gozda odtujiti deblo javorja. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

NEDELJA 30. 6. 2019

Ob 2:40 uri je patrulja v naselju Kajžar prijela 4 tujce, kateri so pred tem nedovoljeno prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Do izročitve tujim varnostnim organom so bili pridržani v prostorih PP Ormož.

Ob 2:44 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda na javni prireditvi v Ormožu. Kršitelju je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog. Zaradi močne opitosti je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Ptuj.

Ob 3:57 uri je bila patrulja PP Ormož udeležena v prometni nesreči I. kategorije na parkirišču pri ormoškem bazenu. Ogled kraja prometne nesreče je opravila patrulja PP Gorišnica.

Ob 4:38 uri smo izven in v naselju Središče ob Dravi prijeli 7 tujcev, kateri so pred tem nedovoljeno prečkali državno mejo izven mejnega prehoda. Do izročitve tujim varnostnim organom so bili pridržani v prostorih PP Ormož.

Ob 10:43 uri smo bili obveščeni o tatvini hlodovine iz gozda v Podgorcih. Opravljen je bil ogled kraja KD, evidentirano kaznivo dejanje Tatvine, sledi zbiranje obvestil.

Ob 11:03 uri smo bili obveščeni o grožnji s pretepom v naselju Pušenci. Zaradi zasedenosti ormoških policijskih patrulj, je kršitev javnega red obravnavala patrulja iz PP Gorišnica.

Ob 14:50 uri je oškodovanka hotela na PP prijaviti tatvino mobilnega aparata. Ker ni imela potrebnega dokumenta od mobilnega operaterja, ji je bilo naročeno, da si ga priskrbi.

Ob 15:30 uri smo na MP Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili 5 tujcev, državljanov Maroka, kateri so dne 28.6.2019 nedovoljeno prečkali državno mejo.

Ob 22:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Krčevina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 4:20 uri smo na železniški postaji Središče ob Dravi prijeli dva državljana Sirije, katera sta pred tem prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu. Osebi sta v postopku.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ