V 212 slovenskih občinah bodo 5. oktobra potekale tako volitve županov kot tudi članov občinskih oziroma mestnih svetov. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, bodo tudi volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti. V devetih občinah bodo volivci izvolili še predstavnike narodnih skupnosti v občinski svet, v 20 občinah pa predstavnika romske skupnosti. V Ljubljani je kandidature vložilo 12 kandidatov, v Mariboru 17, v Kopru deset, v Novem mestu osem, v Celju pet, na Ptuju osem in v Kranju sedem. V Velenju se je za kandidaturo odločilo pet kandidatov, v Slovenj Gradcu dva, v Novi Gorici in Murski Soboti pa devet kandidatov…

V občini Ormož za župana kandidirajo štirje: To so dosedanji župan Alojz Sok, kandidatka SDS Valerija Kolenko, kandidat Slovenske nacionalne stranke Jani Ivanuša ter Ivan Babič, ki kandidira s podporo Združene levice – TRS Ormož.

V Središču ob Dravi imajo dva županska kandidata. Za ponovni mandat se bo potegoval dosedanji župan Jurij Borko iz vrst SDSa, njegov protikandidat bo Jurij Dogša.

V Svetem Tomažu sta tudi dva kandidata: Dosedanji župan Mirko Cvetko iz Nove Slovenije ter Miro Rakuša, ki kandidira s podporo SDS.