Naslovna fotografija: Štefan Hozyan

Da se gospodarstvo v občini Ormož krepi, nam vsem skupaj daje novega upanja, pomeni nam spodbudo za nove podvige, nove izzive in tudi drzne poteze in odlične ideje!   Res, da je turizem ena izmed gospodarskih panog, in da v okviru občinskega praznika že praznujemo »Dan gospodarstva«, ko izberemo »Naj podjetnika v minulem letu«;  a  glede na potenciale in obete, ki jih v občini gojimo v zvezi s turizmom, se je rodila ideja, da  v okviru občinskega praznika pripravijo tudi »Dan turizma« in podelijo priznanje »Naj turističnemu podjetju« v okviru Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Tako je na DAN TURIZMA, ki je potekal minuli četrtek bilo srečanje lokalnih turističnih vodnikov, posvet na temo trajnostni turizem, višek pa je predstavljala prireditev s podelitvijo priznanja.

Osrednjo prireditev, ki je potekala v Viteški dvorani ormoškega gradu je z glasbo popestril Narodno zabavni ansambel GŠ Ormož, ki deluje pod mentorstvom Vladimirja Krničarja in Viktorja Maleca, zbrane pa sta pozdravila župan Danijel Vrbnjak in direktor JZ TKŠ občine Ormož Andrej Vršič, ki je zbranim predstavil tudi pravila oziroma pogoje, da lahko nekdo pridobi naziv »Naj turistično podjetje«. Med pogoji sta najpomembnejša, da je turistični ponudnik nosilec certifikata Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija tako za jedi, kot za nočitve, ki jih ponuja v okviru »Razpršenega hotela«.

Najuspešnejši v vseh pogledih je v letu 2023 bil DINO KRUHOBEREC,s.p.,  najemnik GOSTIŠČA TAVERNA, ki je lansko leto z 18 posteljami v ponudbi, ustvarilo 2639 nočitev. V GOSTIŠČU TAVERNA ponujajo 8 dvoposteljnih sob in 1 štiriposteljno sobo. Gostišče slovi po tipični prleški kuhinji, odličnih vinih  in domačnosti. Dino Kruhoberec, s.p. zaposljuje 20 ljudi, najemnik Gostišča Taverna je od leta 2017.

Priznanje sta podjetniku Dinu Kruhobercu izročila župan Danijel Vrbnjak in direktor JZ TKŠ Andrej Vršič.