Nogometni klub Središče ob Dravi praznuje 40 let delovanja. Slovesnost ob jubileju je bila minuli petek, praznovanje pa so središki nogometaši in njihovi simpatizerji naslovili »Naših prvih 40 let«. Mnogi so zraven že vse od začetka, čeprav so ledino središkega nogometa orali Avgust Kovač, Jurij Dogša, Ivan Horvat, Danilo Žerjav, Silvo Kanič in Rudi Kerš oziroma so se v zgodovino središkega nogometa zapisali kot ustanovitelji kluba.

Zbrane so na slovesnosti pozdravili sedanji predsednik NK Središče ob Dravi Sašo Prapotnik in v vrste srediških nogometašev povabil nove člane. V Klubu deluje 5 sekcij, tako da se najde mesto za vsakogar, ne glede na starost. Potem je zbrane pozdravil predstavnik Medobčinske nogometne zveze PTUJ, sicer podžupan občine Središče ob Dravi Roman Medik, sledil pa je nagovor župana Jurija Borka, ki je povedal, da je Nogometni klub v občini Središče ob Dravi najmnožičnejše društvo, in da 40 letnica kluba predstavlja obletnico organiziranega nogometa, sicer pa ima igranje nogometa v Središču ob Dravi skoraj-da brezčasno tradicijo.

Višek slovesnosti pa je bila okrogla miza, za katero so sedli: Jurij Dogša, Danilo Žerjav, Franc Rajh, Miran Rakovec, Aleš Lesjak, Josip Novak, Sašo Prapotnik in Boštjan Zemljič – in na glas obujali spomine na prehojeno pot srediških nogometašev. Slišati je bilo kar nekaj anekdot ob katerih so se kalili, spregovorili pa so tudi o uspehih, razočaranjih in željah, ter seveda načrtih, ki jih Nogometnemu klubu Središče ob Dravi nikoli ni zmanjkalo.
Za konec pa so podelili še plakete in Zahvale. Plakete so prejeli: Roman Medik, Aleš Lesjak, Josip Novak, Boštjan Zemljič, Vekoslav Janežič in Jurij Borko.
Zahvale pa so si prislužili: Slavko, Črček, Zlatko Sekelšek, Janez Podgoršek, Sandi Šestan, Robi Kirič, Rado Marčec, Željko Škorjanec, Ruda Habjanič, Lovro Sakelšek, Miran Tušek, Medobčinska nogometna zveza Ptuj, Ivan Gavez in številni dolgoletni sponzorji Kluba.

Klub danes šteje 150 članov, ki so razdeljeni na 5 sekcij: U7 in U9, ki delujejo pod vodstvom trenerja Gregorja Nemca in pomočnika Marka Žerjava. Sekcija U11, ki trenira pod vodstvom Saše Habjaniča in ekipa mladincev, ki delujejo pod vodstvom trenerja Tonija Jelovice. Članska ekipa pa žanje uspehe pod vodstvom trenerja Marka Fajdige. Trenutno v SUPER LIGI MNZ PTUJ zasedajo 8.mesto, kar glede na težave s poškodbami igralcev štejejo za velik uspeh. Obstanek v SUPER LIGI pa je tudi eden izmed pomembnejših ciljev NK Središče ob Dravi. Med ostalimi načrti pa so ureditev igrišča, ureditev tribun in okolice športnega parka TRATE.

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 22. junija 2017 ob 20.uri. V eni izmed pogovornih oddaj “Med nami povedano” v mesecu juliju bosta naš gosta Sašo Prapotnik, sedanji predsednik NK Središče ob Dravi in eden izmed soustanoviteljev kluba pred 40 leti.

Naslovna fotografija: ARHIV NK Središče ob Dravi