Turistično društvo Središče ob Dravi je v sodelovanju z domačo občino v soboto organiziralo tradicionalno pustno povorko.

Nastopilo je 24 skupin, od tega jih je 8 bilo iz vrtca “Navihanček” in skupina iz vrtca Kog, ter 9 šolskih skupin).

Med skupinami iz vrtca so prvo mesto osvojili Srčki iz Središča ob Dravi, drugo Prijatelji – Mlečni izdelki prav tako iz Središča ob Dravi, tretje mesto pa Znanilci pomladi iz vrtca Kog. Med šolskimi skupinami je prvo mesto pripadlo skupini Kmetija nekoč, drugo mesto skupini Želvji zdrav življenjski slog, tretje mesto pa je osvojila skupina Barbi – petdeset rožnatih let. Vse skupine so bile iz domače osnovne šole.
Med odraslimi skupinami brez vozil je nastopila samo ena – Bronhiji, Folklornih skupin Metla in Podkev iz Miklavža pri Ormožu.
Med skupinami z vozili so prvo mesto osvojili Šalovski mlinarji iz Šalovcev, drugo mesto Poslednji galop d.o.o., ki so ga prikazali člani Konjeniškega društva Središče ob Dravi, tretje mesto pa so osvojili Obreški metlari, skupina, v kateri so se združili traktoristi, folkloristi in gasilci iz Obreža.

Pustna povorka iz Središča ob Dravi v celoti bo na ogled nocoj ob 20.05 uri, (ponovitve bodo v soboto ob 21.in v nedeljo ob 16.uri).